ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου που γυμνάζονται δεν κάνουν καλό μόνο στη σιλουέτα και στον οργανισμό τους, αλλά και στην εγκεφαλική λειτουργία τους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που γυμνάζονται παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους. Οι επιστήμονες συνέκριναν στοιχεία για τη σωματική κατάσταση και το βάρος χιλιάδων μαθητών σε σχέση με τις επιδόσεις τους σε διαγωνίσματα μαθηματικών και γλώσσας.

Νους υγιής εν  σώματι υγιεί | tovima.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου που γυμνάζονται δεν κάνουν καλό μόνο στη σιλουέτα και στον οργανισμό τους, αλλά και στην εγκεφαλική λειτουργία τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που γυμνάζονται παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους. Οι επιστήμονες συνέκριναν στοιχεία για τη σωματική κατάσταση και το βάρος χιλιάδων μαθητών σε σχέση με τις επιδόσεις τους σε διαγωνίσματα μαθηματικών και γλώσσας. Οι ερευνητές φρόντισαν να αξιοποιήσουν στη μελέτη τους δείγμα που περιελάμβανε παιδιά από πολλές κατηγορίες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πάντως ότι είναι ανάγκη να διεξαχθούν και άλλες μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συσχέτιση ανάμεσα στη φυσική και στη νοητική υγεία. Ωστόσο τα ευρήματα ανοίγουν τη συζήτηση για το εκπαιδευτικό σύστημα και ενισχύονται οι απόψεις ότι θα πρέπει να γίνεται οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια όσον αφορά την εκγύμναση των μαθητών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk