ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

Πριν από 17 χρόνια, σε αντίστοιχες συνθήκες δημοσιονομικής εκτροπής, ο Ανδρέας Παπανδρέου μετέδωσε στον ελληνικό λαό ότι «είτε θα αφανίσουμε το χρέος είτε το χρέος θα αφανίσει τη χώρα». Τότε ο ελληνικός λαός, θορυβημένος από το μήνυμα, ανέλαβε αγόγγυστα το βάρος της προσαρμογής. Σήμερα εκείνο το δίλημμα έχει ξεπεραστεί. Η χώρα χάνει ήδη εξαιτίας της υπερχρέωσης την εθνική κυριαρχία της, όπως προκύπτει από τις καταγραφόμενες απαιτήσεις των εταίρων. Οπότε δεν υπάρχει άλλη μέθοδος παρά μόνον ο έλεγχος του χρέους, με όποιο τίμημα.

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ | tovima.gr

Πριν από 17 χρόνια, σε αντίστοιχες συνθήκες δημοσιονομικής εκτροπής, ο Ανδρέας Παπανδρέου μετέδωσε στον ελληνικό λαό ότι «είτε θα αφανίσουμε το χρέος είτε το χρέος θα αφανίσει τη χώρα». Τότε ο ελληνικός λαός, θορυβημένος από το μήνυμα, ανέλαβε αγόγγυστα το βάρος της προσαρμογής.

Σήμερα εκείνο το δίλημμα έχει ξεπεραστεί. Η χώρα χάνει ήδη εξαιτίας της υπερχρέωσης την εθνική κυριαρχία της, όπως προκύπτει από τις καταγραφόμενες απαιτήσεις των εταίρων. Οπότε δεν υπάρχει άλλη μέθοδος παρά μόνον ο έλεγχος του χρέους, με όποιο τίμημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk