BHMAτοδότηs

Η ιδεολογική νωθρότητα του φοιτητικού κινήματος επιτρέπει γεγονότα που θα ήταν ανήκουστα πριν από μόλις μερικά χρόνια. Εκπρόσωποι του παγκόσμιου καπιταλισμού εισβάλλουν ανενόχλητοι στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μου λένε ότι ο επικεφαλής της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν δεν ήλθε στην Ελλάδα μόνο από περιέργεια για να γνωρίσει τον κ. Γ. Παπανδρέου και τους κορυφαίους έλληνες υπουργούς κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παμπούκη, αλλά συνδύασε την επίσκεψη με την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη.

Η ιδεολογική νωθρότητα του φοιτητικού κινήματος επιτρέπει γεγονότα που θα ήταν ανήκουστα πριν από μόλις μερικά χρόνια. Εκπρόσωποι του παγκόσμιου καπιταλισμού εισβάλλουν ανενόχλητοι στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μου λένε ότι ο επικεφαλής της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν δεν ήλθε στην Ελλάδα μόνο από περιέργεια για να γνωρίσει τον κ. Γ. Παπανδρέου και τους κορυφαίους έλληνες υπουργούς κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παμπούκη, αλλά συνδύασε την επίσκεψη με την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη. Μα τι κάνει η Αριστερά;

***

O συνδυασμός του χιούμορ με τον μαρξισμό είναι κάτι εντελώς ακατόρθωτο για πολλούς πολιτικούς της Αριστεράς, όχι όμως και για τον κ. Β. Μουλόπουλο . Μου λένε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε τις προάλλες την πιο σκληρή, πιο κομψή, πιο μαρξιστική και ταυτόχρονα πιο ειρωνική αμφισβήτηση απέναντι στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνο ενώ βρίσκονταν και οι δύο στο πάνελ εκδήλωσης για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Χωρίς να κατονομάσει τον κ. Αλαβάνο, ο κ. Μουλόπουλος αναφέρθηκε σε «ηγέτες της Αριστεράς» τους οποίους παρότρυνε να δουλέψουν μαρξιστικά. Να μιμηθούν δηλαδή τη λειτουργία του κράτους στη μαρξιστική κοινωνία. Υπενθυμίζω ότι το κράτος στην ουτοπική μαρξιστική κοινωνία λειτουργεί έτσι ώστε να καταργείται, αφού οι άνθρωποι είναι τόσο εξελιγμένοι ώστε δεν χρειάζονται το κράτος για να λειτουργούν ως κοινωνικό σύνολο. Φυσικά ο κ. Αλαβάνος αντιστέκεται στις σειρήνες του μαρξισμού και θεωρεί ότι είναι βαθύτατα ανθρώπινο να εργάζεται για την «πολιτική κατάργηση» του κ. Αλέξη Τσίπρα και όχι για τη δική του (άλλωστε, κατά πολλούς, τη δική του την έχει ήδη εξασφαλίσει…).

***

Συνεργάτης μου άκουσε τον κ. Ι. Ραγκούση (στο σκίτσο) να λέει σε φίλους του ότι το μόνο καλό με την ιστορία με το δάκτυλο και την Αφροδίτη της Μήλου είναι να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αριστούργημα της κλασικής αρχαιότητας είναι φτιαγμένο από παριανό μάρμαρο που ονομάζεται από τα αρχαία χρόνια «λυχνίτης».

Ονομάστηκε λυχνίτης διότι ο συγκεκριμένος τύπος μαρμάρου είναι σχεδόν διάφανος και είναι δυνατόν να διαπερνάται από το φως ενός λυχναριού. Από αυτό ορμώμενος, ο υπουργός Εσωτερικών σκέφτεται να μετονομάσει το νομοσχέδιο για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο τον υπογραφών για τις κρατικές αποφάσεις, από «Φως» σε «Λυχνίτη». «Νόμος Λυχνίτης» λοιπόν, από τον κ. Ραγκούση, ή διαφορετικά «δάκτυλο με νόημα» κατά όσων υπογράφουν στο σκοτάδι για ίδιον όφελος.

***

Ο διανοούμενος βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ηλ. Μόσιαλος επικοινώνησε με συνεργάτη μου και τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε πέρασε από την αντίληψή του ότι αφορούσαν τον ίδιο και τις απόψεις του οι αναφορές του κ. Χρ. Παπουτσή (σε συνάντηση νέων βουλευτών του ΠαΣοΚ) κατά όσων βουλευτών εκφράζουν στις εφημερίδες γνώμη διαφορετική από την κομματική (όπως έγραψα χθες). Εγώ τον πιστεύω, δεν ξέρω βέβαια αν τον πιστεύουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ…

***

Σε πολλά θέματα η κυβέρνηση θυμίζει τον πάσχοντα από ψυχαναγκασμό, που π.χ. ανοιγοκλείνει τελετουργικά δεκαπέντε φορές μια πόρτα ώσπου να αποφασίσει απλώς να περάσει στο επόμενο δωμάτιο. Ενα από αυτά τα θέματα είναι η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία, η οποία εκκρεμεί ύστερα από πέντε μήνες.

Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε; Μου λένε ότι η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κάνει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες συναντήσεις με βουλευτές του ΠαΣοΚ ανά περιφέρεια. Ως γνωστόν οι περισσότεροι βουλευτές θέλουν να «βολέψουν» σε διευθυντικές θέσεις νοσοκομείων τους γιατρούς-κομματάρχες τους από τον χώρο της Υγείας και το υπουργείο αισθάνεται ότι πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk