Γέννησε μετά τη μεταμόσχευση ωοθηκών

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Ελπίδες στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο η οποία καταστρέφει τη γονιμότητα δίνει 32χρονη από τη Δανία, η πρώτη στον κόσμο που απέκτησε και δεύτερο παιδί έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκών, στην οποία υποβλήθηκε όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία για καρκίνο των οστών. Η Στίνε Χολμ Μπέργκχολντ παρουσίασε στην Κοπεγχάγη τα δύο παιδιά της, την Αβίγια που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 και τη Λούκα, η οποία γεννήθη…

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Ελπίδες στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο η οποία καταστρέφει τη γονιμότητα δίνει 32χρονη από τη Δανία, η πρώτη στον κόσμο που απέκτησε και δεύτερο παιδί έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκών, στην οποία υποβλήθηκε όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία για καρκίνο των οστών.

Η Στίνε Χολμ Μπέργκχολντ παρουσίασε στην Κοπεγχάγη τα δύο παιδιά της, την Αβίγια που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 και τη Λούκα, η οποία γεννήθη κε τον Σεπτέμβριο του 2008, τρία χρόνια μετά τη μεταμόσχευση. Ενώ η σύλληψη της Αβίγια έγινε με εξωσωματική γονιμοποίηση, της Λούκα επιτεύχθηκε με φυσικό τρόπο και η κυρία Μπέργκχολντ το ανακάλυψε τυχαία όταν πήγε στο κέντρο της εξωσωματικής επειδή ήθελε να προσπαθήσει να μείνει και πάλι έγκυος.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση το 2005, όταν είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία για την καταπολέμηση ενός σπάνιου είδους καρκίνου των οστών από τον οποίο έπασχε.

Οι ωοθήκες της αφαιρέθηκαν προτού αρχίσει χημειοθεραπεία, οι ωοθηκικοί ιστοί καταψύχθηκαν και όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία της μεταμοσχεύθηκαν εκ νέου στο σώμα της. Οταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και ότι η χημειοθεραπεία θα της προκαλούσε στειρότητα ήταν σίγουρη ότι δεν θα τα κατάφερνε ποτέ να κάνει δεύτερο παιδί.

«Οταν έμαθα πως ήμουν έγκυος πρώτη φορά, από τη μία ήμουν χαρούμενη, από την άλλη, όμως, ήμουν σκεπτική και φοβισμένη… Δεν περίμενα ότι το σώμα μου θα λειτουργούσε και πάλι κανονικά. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου όταν πληροφορήθηκα πως ήμουν έγκυος δεύτερη φορά. Είναι ένα θαύμα» τόνισε η κυρία Μπέργκχολντ.

«Πρώτη φορά, έπειτα από μια τέτοια διαδικασία,γυναίκα αποκτά δύο παιδιά από δύο διαφορετικές εγκυμοσύνες.Μετά τη μεταμόσχευσηο ωοθηκικός ιστός εξακολουθεί να λειτουργεί με θαυμαστό τρόπο, παρ΄ ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την “επιστροφή” του στο σώμα της» εξήγησε ο γιατρός της δρος Κλάους Αντερσεν. Παγκοσμίως, μόλις εννέα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των δύο της κυρίας Μπέργκχολντ, έχουν γεννηθεί από γυναίκες που υποβλήθηκαν σε αυτομεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk