Υποβιβασμός για τη βία στα γήπεδα

Υποχρεωτική διακοπή αγώνων, υποβιβασμοί αλλά και απαγόρευση συμμετοχής ομάδων στην Ευρώπη όταν προκαλούν επεισόδια είναι ορισμένα από τα νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας που επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Στα νέα μέτρα-«γκιλοτίνα» για τις ΠΑΕ, όπως τα χαρακτηρίζουν αθλητικοί παράγοντες, περιλαμβάνεται ακόμη το να ασφαλίζονται έναντι μεγάλων ποσών οι μετακινήσεις οπαδών ενώ θα προβλέπεται καταβολή χρηματικών εγγυήσεων εν όψει αγώνων «επικίνδυνων» για την πρόκληση επεισοδίων.

Υποχρεωτική διακοπή αγώνων, υποβιβασμοί αλλά και απαγόρευση συμμετοχής ομάδων στην Ευρώπη όταν προκαλούν επεισόδια είναι ορισμένα από τα νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας που επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Στα νέα μέτρα-«γκιλοτίνα» για τις ΠΑΕ, όπως τα χαρακτηρίζουν αθλητικοί παράγοντες, περιλαμβάνεται ακόμη το να ασφαλίζονται έναντι μεγάλων ποσών οι μετακινήσεις οπαδών ενώ θα προβλέπεται καταβολή χρηματικών εγγυήσεων εν όψει αγώνων «επικίνδυνων» για την πρόκληση επεισοδίων. Και ίσως το πιο εντυπωσιακό: σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τα 239 γήπεδα όλης της χώρας μόνο τα 113 έχουν ελεγχθεί και οι ομάδες που στεγάζονται στα υπόλοιπα απειλούνται με αποκλεισμό από τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Μάλιστα η Κατεχάκη έχει ζητήσει από τους υπευθύνους των περιφερειών την άσκηση του ελέγχου και των υπολοίπων γηπέδων. Εκείνοι όμως επικαλούνται το… κόστος μερικών δεκάδων ευρώ για την πληρωμή των ελεγκτών και δεν ολοκληρώνουν τις σχετικές διαδικασίες.

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που μελετά ριζικές αλλαγές στον νόμο για την αθλητική βία αλλά και στον τρόπο καταστολής των επεισοδίων. Παράλληλα στη διεξαγωγή σχετικών ερευνών προχωρεί και ομάδα συμβούλων του υπουργείου που συγκεντρώνει πληροφορίες και υλικό για ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Κρίσιμο στοιχείο θεωρείται ο έλεγχος των 239 αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κτλ.) που πρέπει να λάβουν πιστοποιήσεις ασφαλείας και άδειες καταλληλότητας από τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk