«Ο Κούγιας ηθικός δολοφόνος του παιδιού μου»

«Θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Αλέξη Κούγια » ξέσπασε χθες η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κυρία Βερτζίν Τσαλικιάν όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει στη δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Το ξέσπασμα της κυρίας Τσαλικιάν, που ανέβασε το «θερμόμετρο» της έντασης στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας, δεν ήταν απρόκλητο. Ηταν η οργισμένη «απάντηση» της μάνας στα όσα έχει πει όλο αυτό το διάστημα για το δολοφονημένο παιδί της η πλευρά των κατηγορουμένων και η υπεράσπισή τους, και ιδιαίτερα στη φράση του δικηγόρου του Επ.

«Θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Αλέξη Κούγια » ξέσπασε χθες η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κυρία Βερτζίν Τσαλικιάν όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει στη δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Το ξέσπασμα της κυρίας Τσαλικιάν, που ανέβασε το «θερμόμετρο» της έντασης στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας, δεν ήταν απρόκλητο. Ηταν η οργισμένη «απάντηση» της μάνας στα όσα έχει πει όλο αυτό το διάστημα για το δολοφονημένο παιδί της η πλευρά των κατηγορουμένων και η υπεράσπισή τους, και ιδιαίτερα στη φράση του δικηγόρου του Επ. Κορκονέα κ. Αλ. Κούγια, στην τηλεόραση, ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του δεν ήταν « σαν τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά ».

Η δήλωση του κ. Αλ. Κούγια προς το δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να υποβάλει ερωτήσεις στην κυρία Τσαλικιάν « ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου », όπως χαρακτηριστικά είπε, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή για να σβήσει από τη μνήμη της μάνας τα έχουν ακουστεί σε βάρος του γιού της.

« Ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ όσο το παιδί μου μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους » είπε δείχνοντας προς τη μεριά του εδωλίου η κυρία Τσαλικιάν. Η πρόεδρος κυρία Αντζελίτα Παπαβασιλείου επισήμανε ότι « μέχρι να βγει η απόφαση οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου ». Ωστόσο η κυρία Τσαλικιάν ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει: «… και θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Κούγια». Ο συνήγορος υπεράσπισης αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η πρόεδρος είπε στη μάρτυρα ότι παρεκτρέπεται και την παρακάλεσε να ανακαλέσει.

Β. Τσαλικιάν: «Ε χει επιδοθεί ο κ. Κούγιας σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του παιδιού μου ».

Πρόεδρος: « Και κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, που φέρονται υπογεγραμμένα από εσάς, δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Πρέπει να σας θεωρήσω για αυτό ηθικό συκοφάντη; Σας σεβόμαστε απεριόριστα.Ο θεός να με φυλάξει να μη ζήσω τίποτα τέτοιο».

Β. Τσαλικιάν: « Θέλω ένα δίκαιο δικαστήριο…Το δικαστήριό σας είναι ζωντανό,το παιδί μου είναι νεκρό. Εγώ πρέπει να αμυνθώ για το παιδί μου… ».

Εισαγγελέας (Χ. Λακαφώσης): « Το δικαστήριο αυτό πράγματι είναι ζωντανό και να είστε βέβαιη ότι το πόνημά του θα αποτελεί έκφραση δικαιοσύνης,ανεπηρέαστης από έστω παρελθοντικές αναφορές και βόλτες στον 4ο όροφο του Μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (σ.σ. Αρειος Πάγος)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk