Γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά την ακοή

ΛΟΝΔΙΝΟ Γονιδιακή θεραπεία κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή τριχωτά κύτταρα του αφτιού τα οποία είχαν καταστραφεί μετά την έκθεση σε δυνατό θόρυβο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρέιτον στην Ομαχα της Νεμπράσκα χρησιμοποίησαν ένα γονίδιο, το Μath1, σε ινδικά χοιρίδια και ανακάλυψαν ότι το γονίδιο αυτό μπορεί να «επιδιορθώσει» τα κατεστραμμένα τριχωτά κύτταρα του αφτιού των ζώων. Οι επιστήμονες εξέθεσαν τα πειραματόζωα σε ήχο αντίστοιχο με εκείνον που βγαίνει από ένα όπλο ύστερα …

ΛΟΝΔΙΝΟ Γονιδιακή θεραπεία κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή τριχωτά κύτταρα του αφτιού τα οποία είχαν καταστραφεί μετά την έκθεση σε δυνατό θόρυβο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρέιτον στην Ομαχα της Νεμπράσκα χρησιμοποίησαν ένα γονίδιο, το Μath1, σε ινδικά χοιρίδια και ανακάλυψαν ότι το γονίδιο αυτό μπορεί να «επιδιορθώσει» τα κατεστραμμένα τριχωτά κύτταρα του αφτιού των ζώων.

Οι επιστήμονες εξέθεσαν τα πειραματόζωα σε ήχο αντίστοιχο με εκείνον που βγαίνει από ένα όπλο ύστερα από 200 συνεχόμενους πυροβολισμούς. Επειτα από αυτό τα ζώα δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν ήχους με ένταση μικρότερη από εκείνη που βγάζει ένα αλυσοπρίονο. Οταν όμως ενέχυσαν στα ινδικά χοιρίδια έναν ιό που έφερε το Μath1, η ακοή τους αποκαταστάθηκε σχεδόν πλήρως. Βέβαια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το «κλειδί» για την επιτυχία της θεραπείας είναι η έγκαιρη εφαρμογή της: όπως προέκυψε από πειράματα, η εφαρμογή έπρεπε να γίνει μέσα στις 10 πρώτες ημέρες από την έκθεση στον εκκωφαντικό θόρυβο προκειμένου να είναι αποτελεσματική η θεραπεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk