«Διαχρονικό “πάρτι” προμηθειών στον ΟΤΕ»

Ως «ξέφραγο αμπέλι» για τους προμηθευτές του εμφάνισε τον ΟΤΕ ο πρώην τεχνικός διευθυντής Συντήρησης Δικτύου του οργανισμού κατά την περίοδο 2002-2005 κ. Ν.Μπαριτάκης, ο οποίος κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ότι είχε στηθεί διαχρονικό «πάρτι» προμηθειών. Ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΟΤΕ από την περίοδο της διοίκησης του κ. Ελ. Αντωνακόπουλου ως την περίοδο του κ. Π. Βουρλούμη, φέρεται ειπών ότι επί…

«Διαχρονικό “πάρτι” προμηθειών στον ΟΤΕ» | tovima.gr

Ως «ξέφραγο αμπέλι» για τους προμηθευτές του εμφάνισε τον ΟΤΕ ο πρώην τεχνικός διευθυντής Συντήρησης Δικτύου του οργανισμού κατά την περίοδο 2002-2005 κ. Ν.Μπαριτάκης, ο οποίος κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ότι είχε στηθεί διαχρονικό «πάρτι» προμηθειών. Ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΟΤΕ από την περίοδο της διοίκησης του κ. Ελ. Αντωνακόπουλου ως την περίοδο του κ. Π. Βουρλούμη, φέρεται ειπών ότι επί προεδρίας τους είχε γίνει ο Οργανισμός «ξέφραγο αμπέλι» τόσο όσον αφορά το σύστημα των προμηθειών όσο και τη διασφάλιση του απορρήτου του δικτύου, κάτι που καθιστούσε τον ΟΤΕ ευάλωτο ως προς την ασφάλεια των επικοινωνιών. Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, ο κ. Μπαριτάκης φέρεται ότι κατέθεσε πως οι παραγγελίες υλικού του Οργανισμού γίνονταν «αφειδώς και ασυστόλως» τη στιγμή που «οι αποθήκες είχαν φρακάρει». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2004, ενώ είχε δώσει ο ίδιος εκτίμηση αγοράς υλικού ύψους 25 εκατ. ευρώ για προμήθειες διετίας, στο ΔΣ του ΟΤΕ εμφανίστηκε άλλος πίνακας τιμών ύψους 40,5 εκατ. ευρώ με ορίζοντα πενταετίας και 30% προσαύξηση ετησίως. Επιπλέον φέρεται να κατέθεσε ότι η απόφαση παραχώρησης δικτύου στους προμηθευτές λειτούργησε ως «κερκόπορτα» για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των επικοινωνιών.

Εν τω μεταξύ ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελής με δήλωσή του αμφισβητεί ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Ν. Μανασής επαύθη λόγω περικοπών των προμηθειών από τη Siemens, όπως υπαινίχθηκε ο ίδιος προ ημερών στην κατάθεσή του. Αφού δηλώνει ότι ως υπουργός τότε δεν αποφάσισε εκείνος την απομάκρυνσή του, αν και συμφωνούσε με αυτή την ενέργεια, αναφέρει ότι μεταξύ των λόγων της αντικατάστασής του ήταν και η «θορυβώδης πρόταση παραπομπής του για κακούργημα (από τον Δεκέμβριο του 2001) λόγω μίσθωσης χωρητικότητας σε καλώδια από εταιρεία καθαρισμού κτιρίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk