«Σίγουρα» τα πρόσθετα μέτρα

Συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,3% το 2010 βλέπει η Citigroup

Συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,3% το 2010, προβλέπει η Citigroup σε έκθεση της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ αναμένει επιστροφή στην ανάπτυξη το 2011 (+0,3%). Η Citigroup τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και θωρεί σίγουρα τα νέα, πιο σκληρά, μέτρα για το έλλειμμα.

Συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,3% το 2010, προβλέπει η Citigroup σε έκθεση της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ αναμένει επιστροφή στην ανάπτυξη το 2011, με ρυθμό της τάξεως του 0,3%.

Ο οίκος σημειώνει πως τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται πως δεν έχουν λυθεί.

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν πως θα στηρίξουν την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει άμεσα, επιπλέον μέτρα, όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έχουν σταματήσει τον κίνδυνο.

Για την Ελλάδα, κρίσιμη είναι η ημερομηνία της 16ης Μαρτίου, όπου θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από τα μέτρα που έχει πάρει η χώρα, σημειώνει.

Ο οίκος όμως βλέπει πως η Ελλάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια από άλλες χώρες της ευρωζώνης ή από το ΔΝΤ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου.

Οι αναλυτές της Citigroup δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει, αφού θα υπάρξει βοήθεια, ενώ εκτιμούν πως η χώρα θα λάβει και πρόσθετα πιο σκληρά μέτρα για το έλλειμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk