Απλήρωτοι οι συνταξιούχοι ναυτικοί

Απλήρωτοι παραμένουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί προς τους οποίους δεν έχει καταβληθεί η σύνταξη Μαρτίου, ενώ η καταβολή ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χθες. Η μη καταβολή των συντάξεων- η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου οφείλεται στην προχθεσινή απεργία καθώς, όπως αναφέρει το ΝΑΤ, ήταν αδύνατον να πιστωθούν οι λογαριασμοί- προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων, οι οποίοι και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤ, στον Πειραιά.

Απλήρωτοι οι  συνταξιούχοι  ναυτικοί | tovima.gr

Απλήρωτοι παραμένουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί προς τους οποίους δεν έχει καταβληθεί η σύνταξη Μαρτίου, ενώ η καταβολή ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χθες. Η μη καταβολή των συντάξεων- η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου οφείλεται στην προχθεσινή απεργία καθώς, όπως αναφέρει το ΝΑΤ, ήταν αδύνατον να πιστωθούν οι λογαριασμοί- προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων, οι οποίοι και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤ, στον Πειραιά. Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κ. Ι.Χαλάς απέδωσε και αυτός την καθυστέρηση στην απεργία καθώς, όπως είπε, δεν μεταφέρθηκαν εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τη μια τράπεζα στην άλλη.

Οσον αφορά τη χρονική υστέρηση της καταβολής των συντάξεων Μαρτίου, ο κ. Χαλάς ανέφερε ότι υπήρξε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ, δικηγόρο κ. Γρηγόρη Τιμαγένη, να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση ώστε στη σύνταξη του Μαρτίου να συμπεριληφθεί και η αύξηση των συντάξεων των ναυτικών του 2010.

Από την πλευρά του το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο διευκρινίζει πως με νεότερη ανακοίνωσή του θα ενημερώσει τους δικαιούχους πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή, κάτι που και η διοίκηση του Ταμείου πιστεύει πως θα γίνει εντός των επομένων ημερών, δεδομένου πως μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk