Ο νεότερος Οιδίποδας στην ιστορία της Επιδαύρου

Για πρώτη φορά ο Σπύρος Ευαγγελάτος θα ανεβάσει με το Αμφι-Θέατρο την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», παράσταση με την οποία ο σκηνοθέτης θα συμμετάσχει στα εφετινά Επιδαύρια, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 9 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου και θα επαναληφθεί στις 10/7. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα. Τον επώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ Ιοκάστη θα είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Επιλογή του Σπύρου Ευαγγελάτου ήταν τον «Οιδίποδα» να υποδυθεί ένας ηθοποιός νεότερης γενιάς- δίνοντας έτσι στον τραγικό βασιλιά μια ηλικιακή διάσταση η οποία δεν συνηθίζεται.

Για πρώτη φορά ο Σπύρος Ευαγγελάτος θα ανεβάσει με το Αμφι-Θέατρο την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», παράσταση με την οποία ο σκηνοθέτης θα συμμετάσχει στα εφετινά Επιδαύρια, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 9 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου και θα επαναληφθεί στις 10/7. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα. Τον επώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ Ιοκάστη θα είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Επιλογή του Σπύρου Ευαγγελάτου ήταν τον «Οιδίποδα» να υποδυθεί ένας ηθοποιός νεότερης γενιάς- δίνοντας έτσι στον τραγικό βασιλιά μια ηλικιακή διάσταση η οποία δεν συνηθίζεται. Ο Μαρκουλάκης έχει στο ενεργητικό του τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, το καλοκαίρι του 2004, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη , ενώ προ διετίας μοιράστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη τους ρόλους του Διονύσου και του Ξανθία στους «ΒΑΤΡΑΧ», μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Ακόμη έχει ερμηνεύσει τον Πολυνείκη στις «Φοίνισσες» με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Οσο για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μετρά μια σειρά πρωταγωνιστικών ρόλων στο αρχαίο δράμα: Μήδεια, Αντιγόνη, Ελένη, Αγαύη, Κλυταιμνήστρα, Ηλέκτρα (Σοφοκλής), Αντιγόνη στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», στη διπλή παράσταση με τον «Οιδίποδα Τύραννο», κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk