Παρά την αύξηση των πωλήσεων της η Volkswagen ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 80%, το 2009

Παρά τη μικρή αύξηση κατά 1,3% στις πωλήσεις της, η γερμανική Volkswagen είδε μείωση 80% των κερδών της για το περασμένο έτος στα 960 εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της, η εταιρεία παραμένει σε κερδοφορία, ενώ υπολογίζει σε ενίσχυση των μεγεθών της φέτος.

Μείωση 80% των κερδών της για το περασμένο έτος είδε η γερμανική Volkswagen για ολόκληρο το 2009, παρά τη μικρή αύξηση κατά 1,3% στις πωλήσεις της όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 960 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι 5 δισ. ευρώ το 2008. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,34 εκατ. οχήματα, ενισχυμένες σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 8% στα 105,2 δισ. ευρώ το 2009.

Η εταιρεία ανακοίνωσε όμως ότι η μείωση στα μερίσματα που θα διανείμει θα είναι αρκετά μικρότερη, φτάνοντας τα 1,60 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1,93 ευρώ για τη χρήση 2008.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει νέα μοντέλα οχημάτων το τρέχον έτος, εκτιμώντας ότι αυτό «θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις», με απώτερο στόχο της VW να υποσκελίσει την Toyota από την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk