Νέο εποπτικό και συμβουλευτικό ρόλο ζητά ο Ντομινίκ Στρος-Καν από τα μέλη του ΔΝΤ

Έναν νέο «εποπτικό όσο και παρεμβατικό ρόλο μεγάλης κλίμακας διεθνώς» θα ζητήσει το ΔΝΤ από τα μέλη του, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας στην Επιτροπή Μπρέτον-Γουντς της Ουάσιγκτον. Στόχος θα είναι η «έγκαιρη ανίχνευση κινδύνου».

Νέο εποπτικό και συμβουλευτικό ρόλο ζητά ο Ντομινίκ Στρος-Καν από τα μέλη του ΔΝΤ | tovima.gr

Έναν νέο «εποπτικό όσο και παρεμβατικό ρόλο μεγάλης κλίμακας διεθνώς» θα ζητήσει το ΔΝΤ από τα μέλη του, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον στην Επιτροπή Μπρέτον Γουντς.

Ο κ. Ντ. Στρος-Καν διευκρίνισε ότι θέλει το ΔΝΤ στο άμεσο μέλλον «να ανιχνεύει έγκαιρα τους δυνητικούς συστημικούς κινδύνους» για τη διεθνή οικονομία, εποπτεύοντας πλέον όχι, μόνον, την οικονομία ενός ορισμένου κράτους «αλλά, εν ανάγκη, εποπτεύοντας μια ομάδα κρατών και παρεμβαίνοντας εκεί, για να αποσοβήσει εν τη γενέσει τους κινδύνους αυτούς».

«Ρίχνουμε την ιδέα για μία καινούργια εποπτική διαδικασία με στόχο την οικονομική σταθερότητα διεθνώς» συνέχισε, εξηγώντας ότι θα ζητηθεί «να μας επιτρέπεται να αποτιμούμε τα ευρύτερα, συστημικά αποτελέσματα από μια εθνική οικονομική πολιτική, και τους συνεπαγόμενους κινδύνους, με έναν εντελώς διαφορετικό ως προς τα ήδη ισχύοντα τρόπο».

«Και βέβαια θα παρέχουμε ρευστότητα όπου χρειάζεται, όπως για παράδειγμα παρείχαμε το 2008 δολάρια ΗΠΑ, συνεπικουρώντας τη ροή της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προς ομόλογές της» συνέχισε.

«Όμως, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και ροές «ζεστού» χρήματος σε πολυεθνική βάση σε μορφή εντελώς διαφορετική των ισχυόντων δικαιωμάτων μας, όταν ανακύπτουν για τη διεθνή οικονομία συστημικοί κίνδυνοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk