Ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν

Διαβιβάστηκε το αίτημα του Χ. Καστανίδη για προτεραιότητα σε «ομόλογα» και «Ασπίς Πρόνοια»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με έγγραφό του ζητεί από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατός και κατά απόλυτη προτεραιότητα τις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων και της «Ασπίς Πρόνοια». Είχε προηγηθεί παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε έγγραφο προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ι.Σακελλάκο και προς τον εφέτη – ειδικό ανακριτή Γ.Λέκκα, που διενεργεί την κύρια ανάκριση της υπόθεσης των ομολόγων, και ζήτησε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό κατά προτεραιότητα η υπόθεση τόσο των ομολόγων όσο και της «Ασπίς Πρόνοια».

Είχε προηγηθεί παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση διενέργεια της ανάκρισης (σε όσες περιπτώσεις αυτή δεν έχει ακόμη διενεργηθεί) και την εισαγωγή των υποθέσεων στο ακροατήριο.

Ο κ. Τέντες στα έγγραφά του ανέφερε ότι οι υποθέσεις αυτές είναι εξαιρετικής φύσεως και αφορούν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και ότι, επομένως, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για σύντομη ολοκλήρωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk