Πτώση 0,95% στο Τόκιο

Στα στοιχεία για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών

Στις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς και στα στοιχεία της Eurostat για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Την Τετάρτη, τα χρηματιστήρια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού κινήθηκαν ανοδικά, μετά από τη διαβεβαίωση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ότι τα επιτόκια του δολαρίου θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Στα στοιχεία για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών | tovima.gr

Στις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και στα στοιχεία της Eurostat για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Την Τετάρτη, τα χρηματιστήρια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού κινήθηκαν ανοδικά, μετά από τη διαβεβαίωση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ότι τα επιτόκια του δολαρίου θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Η Eurostat θα ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές των μεγάλων οικονομιών της Ζώνης του Ευρώ, ενώ θα δημοσιοποιήσει και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τους δείκτες επιχειρηματικού κλίματος, βιομηχανικού κλίματος, καταναλωτικού κλίματος, οικονομικού κλίματος και του κλίματος στον κλάδο υπηρεσιών Φεβρουαρίου.

Στις ΗΠΑ οι στατιστικές αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, τον δείκτη τιμών κατοικιών Δεκεμβρίου και τον δείκτη τιμών αγοράς κατοικιών τετάρτου τριμήνου 2009.

Από τις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα των Aegon, Allianz, BASF,British America Tobacco, Credit Agricole, Deutsche Postbank, Deutsche Telekom, Dexia, France Telecom, Gamesa, Gap, H. J. Heinz, Henkel, Iberia, Repsol, RWE, Suez Environment, Telecom Italia, Tesco και της The Royal Bank of Scotland.

Με απώλειες 96,87 μονάδων ή σε ποσοστό 0,95%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 10.101,96 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με καταναλωτικά αγαθά.

Πάνω από τα 80 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό πετρέλαιο μετά τη δήλωση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,5% καθώς ο Μπερνάνκι, δήλωσε ότι η ανάπτυξη της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες θα ωθήσουν την ανάκαμψη.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε ότι η κατανάλωση του καυσίμου αυξήθηκε 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος φθάνοντας στα 19,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 19 Φεβρουαρίου. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία η τιμή του αργού πετρελαίου κατέγραφε άνοδο κατά 8 σεντς στα 80,08 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 11 σεντς στα 78,20 δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk