Στην αντεπίθεση

Η Microsoft τα βάζει με δίκτυο υπολογιστών «ζόμπι»

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας για την απενεργοποίηση ενός δικτύου από μολυσμένους υπολογιστές που εδώ και μήνες στέλνουν δισεκατομμύρια διαφημιστικά μηνύματα (spam) σε όλο τον κόσμο.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Microsoft για την απενεργοποίηση ενός δικτύου από μολυσμένους υπολογιστές που εδώ και μήνες στέλνουν δισεκατομμύρια διαφημιστικά μηνύματα (spam) σε όλο τον κόσμο.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια έδωσε πράσινο φως για την απενεργοποίηση 277 διαδικτυακών διευθύνσεων που πιστεύεται ότι συνδέονται με ένα «botnet», γράφει την Πέμπτη η Wall Street Journal.

Με τον όρο botnet είναι γνωστά τα δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών, ή υπολογιστών «ζόμπι», οι οποίοι ελέγχονται από χάκερ και χρησιμοποιούνται συνήθως για συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις ή για την αναμετάδοση παράνομων διαφημιστικών email. Οι χρήστες των μολυσμένων συστημάτων συνήθως δεν αντιλαμβάνονται την παράνομη δραστηριότητα των υπολογιστών τους.

Η επιχείρηση της Microsoft αφορά ένα botnet με την ονομασία Waledac, αναφέρει το CNet. Οι πολύμηνες έρευνες της εταιρείας αποκάλυψαν ότι το δίκτυο αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες PC σε όλο τον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει κάθε μέρα 1,5 δισεκατομμύριο μηνύματα spam.

Mόνο το διάστημα 3-21 Δεκεμβρίου 2009, οι χρήστες του Hotmail, της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, δέχτηκαν συνολικά 651 εκατομμύρια email από το Waledac.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk