Συνομιλίες στο Νέο Δελχί μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. «Πρώτο βήμα» προσέγγισης μετά από 15 μήνες

Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Πακιστάν την Πέμπτη αποτελούν ένα «πρώτο βήμα» για να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες που είχε σταματήσει μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008. «Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε επαφή» είπε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Πακιστάν την Πέμπτη αποτελούν ένα «πρώτο βήμα» για να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες που είχε σταματήσει μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

«Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε επαφή» δήλωσε η κυρία Νιρουπάμα Ράο μετά τη συνάντηση στο Νέο Δελχί, χωρίς να αναφέρει εάν θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών.

Η Ινδία προσέγγισε τις συνομιλίες, δήλωσε η κυρία Ν. Ράο, «με ανοιχτό μυαλό, πλήρως συναισθανόμενοι την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Ημασταν ειλικρινείς. Υπήρχε καλή χημεία ανάμεσα στις δύο επιτροπές και κάναμε χρήσιμες συζητήσεις» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αν και το Πακιστάν επιθυμούσε έναν πιο «σύνθετο διάλογο», το Νέο Δελχί θεώρησε ότι δεν ήταν ακόμα ώρα, μιας και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες δεν έχει εδραιωθεί ακόμα.

Η Ινδία υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις στη Βομβάη, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι, ήταν έργο της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ι-Ταϊμπα που εδρεύει στο Πακιστάν και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να λάβει η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ μέτρα εναντίον της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk