Ενδιαφέρον του κ. Δ. Κοντομηνά για την Πρώτη Ασφαλιστική

Επανακάμπτει στον ασφαλιστικό χώρο ο κ. Δ. Κοντομηνάς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», υπό την προϋπόθεση ότι θα ευοδωθούν οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Demco ΑΕ, εταιρείας συμμετοχών με την οποία δραστηριοποιείται σε διαφόρους τομείς της αγοράς, και της Πρώτη Ασφαλιστική. Την περασμένη Πέμπτη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Κοντομηνά ενημερώθηκε επισήμως η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ). Οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν από τον εφετινό Ιανουάριο, όταν οι κκ.

Επανακάμπτει στον ασφαλιστικό χώρο ο κ. Δ. Κοντομηνάς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», υπό την προϋπόθεση ότι θα ευοδωθούν οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Demco ΑΕ, εταιρείας συμμετοχών με την οποία δραστηριοποιείται σε διαφόρους τομείς της αγοράς, και της Πρώτη Ασφαλιστική.

Την περασμένη Πέμπτη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Κοντομηνά ενημερώθηκε επισήμως η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ). Οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν από τον εφετινό Ιανουάριο, όταν οι κκ. Στ. Αυγουλέας, διευθύνων σύμβουλος της Πρώτης Ασφαλιστικής- είναι θυγατρική του κυπριακού ομίλου Αdvantage -, και ο κ. Αντ. Αθανάσογλου , αντιπρόεδρος της Ρroton Βank, επισκέφθηκαν τον επιχειρηματία και του έκαναν τη σχετική πρόταση. Η απάντηση κατ΄ αρχήν ήταν θετική, οι συζητήσεις προχώρησαν και εντός των ημερών η Demco ΑΕ στέλνει δικούς της ανθρώπους να κάνουν τον απαιτούμενο οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία. Και σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και εκτός απροόπτου η κατάληξη φαίνεται να είναι θετική- σήμερα ο όμιλος του κ. Κοντομηνά διατηρεί βεβαίως μια πολύ περιορισμένη παρουσία στην ασφαλιστική αγορά μέσω της πρακτορειακής εταιρείας Demco Ασφαλειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία απόκτησης της εταιρείας θα είναι μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτης Ασφαλιστικής κατά 16,5 εκατ. ευρώ. Αν η αύξηση καλυφθεί αποκλειστικά από τον κ. Κοντομηνά, τότε ο επιχειρηματίας θα βρεθεί με ένα ποσοστό που θα προσεγγίζει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η ΕΠΕΙΑ έχει βρει έλλειμμα των αποθεματικών της Πρώτης Ασφαλιστικής ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, προτού όμως καθοριστεί υποχρεωτική η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση κινήθηκε εγκαίρως και έτσι προκρίθηκε η λύση του κ. Κοντομηνά ως επί της ουσίας νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας. Στη διάρκεια του 2009 η ασφαλιστική παραγωγή της εταιρείας ανήλθε σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 63% έναντι του 2008, αλλά είχε ζημιές ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk