Εν αναμονή ανακοινώσεων

Μαριλίζα ΞενογιαννακοπούλουΟι αντιφάσεις και η έλλειψη ελέγχων αδρανοποίησαν το αντικαπινιστικό

Στις αντιφάσεις του προηγούμενου νόμου και στην απουσία ελεγκτικών μηχανισμών αποδίδει η υπουργός Υγείας τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για το κάπνισμα. Η Μ.Ξενογιαννακοπούλου υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας των ελεγκτών Υγείας με τη δημοτική αστυνομία, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Στις αντιφάσεις του προηγούμενου νόμου και στην απουσία ελεγκτικών μηχανισμών αποδίδει η υπουργός Υγείας τη μη εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 η υπουργός χρησιμοποιεί ορισμένα παραδείγματα για να δείξει την αντιφατικότητα του νόμου:

«Έβαζε κάποια διαχωριστικά στα εστιατόρια ή στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και προσέκρουαν οι διατάξεις όσον αφορά τις πολεοδομικές ρυθμίσεις ή την άδεια της πυροσβεστικής και δεν μπορούσαν οι δήμοι να κάνουν αδειοδότηση.»

Κατά την ίδια το πλέον σοβαρό ζήτημα ήταν η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, αφού την αρμοδιότητα είχε αποκλειστικά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.

«Το Σώμα ελέγχει όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δε θα μπορούσε αντικειμενικά να πηγαίνει στα εστιατόρια, στα κέντρα. Εγώ πιστεύω ότι αν δεν μπει η δημοτική αστυνομία, αν δεν υπάρξει επίσης μία συνέργεια με την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα στους χώρους ευθύνης τους, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο νόμο μόνο με τις δυνάμεις και τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.»

Η κα Ξενογιαννακοπούλου κατέληξε λέγοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι γενικές αρχές του υπουργείου Υγείας για το πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος για το κάπνισμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk