Εμπλέκεται και ο ΟΤΕ στις «πριμοδοτήσεις» της Siemens

Τις «πολυάριθμες πριμοδοτήσεις» προς τον ΟΤΕ, οι οποίες ήταν κατά τους ιθύνοντες της Siemens Ηellas «απαραίτητες» ώστε να «διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη τακτική», περιγράφει απόρρητο και εμπιστευτικό έγγραφο εσωτερικής συνομιλίας που είχαν στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006 ο ισχυρός τότε παράγοντας της εταιρείας κ. Πρ. Μαυρίδης με τους δικηγόρους του, παρόντος του γερμανού επιφορτισμένου με τον εσωτερικό έλεγχο της Siemens.

Εμπλέκεται και  ο ΟΤΕ στις  «πριμοδοτήσεις»  της Siemens | tovima.gr

Τις «πολυάριθμες πριμοδοτήσεις» προς τον ΟΤΕ, οι οποίες ήταν κατά τους ιθύνοντες της Siemens Ηellas «απαραίτητες» ώστε να «διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη τακτική», περιγράφει απόρρητο και εμπιστευτικό έγγραφο εσωτερικής συνομιλίας που είχαν στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006 ο ισχυρός τότε παράγοντας της εταιρείας κ. Πρ. Μαυρίδης με τους δικηγόρους του, παρόντος του γερμανού επιφορτισμένου με τον εσωτερικό έλεγχο της Siemens. Το έγγραφο προσκόμισε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης και, όπως προκύπτει από αυτό, ο τότε υπ΄ αριθμόν 2 άνθρωπος της Siemens Ηellas κ. Μαυρίδης απαντά στις ερωτήσεις που του τίθενται και περιγράφει το πλαίσιο της «συνεργασίας» με τον ΟΤΕ.

Οπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, «ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ ως σήμερα χρήση των τριών μη συμφερουσών για τη Siemens δυνατοτήτων» και «ως εκ τούτου οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές». Πρόκειται για το δικαίωμα του ΟΤΕ να ελέγξει αν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα να λαμβάνει την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών στο πλαίσιο της σύμβασης-πλαισίου του 1997, καθώς και για το δικαίωμα του Οργανισμού να ελέγξει πόσο υψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Ηellas ώστε να απαιτήσει εκ των υστέρων εκπτώσεις. Επιπλέον ο ΟΤΕ είχε τη δυνατότητα να καταγγείλει οποτεδήποτε τη συμφωνία με τη Siemens «σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές», όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Οσον αφορά τις «πολυάριθμες πριμοδοτήσεις» προς τον ΟΤΕ εξαιτίας των τεσσάρων αλλαγών στις διοικήσεις της περιόδου, επισημαίνεται ότι «ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαυρίδη στο Μόναχο και πληρώθηκαν από εκεί». Επίσης γίνεται γνωστό ότι ο ίδιος έκανε χρήση της φορολογικής αμνηστίας που παρέσχε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων (2004) «προκειμένου να μεταφέρει χρήματα από την Ελβετία στην Ελλάδα» (πρόκειται για μεταφορά ποσού 6 εκατ. ευρώ στις 28.1.2005) και αναφέρεται ότι «όλες οι κινήσεις των λογαριασμών είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στον κ. Μαυρίδη και στον κ. Σίκατσεκ», τον «άρχοντα των “μαύρων ταμείων” της Siemens», όπως χαρακτηρίστηκε στη Γερμανία. Στο εσωτερικό έγγραφο τονίζεται μάλιστα ότι «όλες οι διενεργηθείσες από τον κ. Μαυρίδη εκροές χρημάτων αποτελούν “θέματα πριμ” που εξυπηρετούν τον σκοπό της επιχείρησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk