«Ξέχασαν» τα καπέλα στα καύσιμα

Η απεργία των τελωνειακών τελείωσε, οι πανάκριβες τιμές όμως παρέμεναν μέχρι και χθες το απόγευμα, προκαλώντας εκνευρισμό στους εποχούμενους. Στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, με την απεργία να ισχύει και τα περισσότερα πρατήρια να μην έχουν καύσιμα, οι τιμές των καυσίμων έφθασαν σε επίπεδα… μαυραγοριτισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε παράγων της αγοράς, με την αμόλυβδη να πωλείται περίπου στο επίπεδο του 1,40 ως 1,50 ευρώ το λίτρο. Το απόγευμα του Σαββάτου, η απεργία των τελωνειακών κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με το σκεπτικό ότι δεν είχε προκηρυχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Η απεργία των τελωνειακών τελείωσε, οι πανάκριβες τιμές όμως παρέμεναν μέχρι και χθες το απόγευμα, προκαλώντας εκνευρισμό στους εποχούμενους. Στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, με την απεργία να ισχύει και τα περισσότερα πρατήρια να μην έχουν καύσιμα, οι τιμές των καυσίμων έφθασαν σε επίπεδα… μαυραγοριτισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε παράγων της αγοράς, με την αμόλυβδη να πωλείται περίπου στο επίπεδο του 1,40 ως 1,50 ευρώ το λίτρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η απεργία των τελωνειακών κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με το σκεπτικό ότι δεν είχε προκηρυχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Η απόφαση ελήφθη μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι κινητοποιήσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην αγορά, ενώ τελωνειακοί στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη είχαν ήδη σπάσει την απεργία και οι περιοχές αυτές τροφοδοτούνταν κανονικά με καύσιμα. Την Κυριακή, και ενώ βυτιοφόρα από τη συμπρωτεύουσα βρίσκονταν καθ΄ οδόν προς την Αθήνα, οι τελωνειακοί αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας και από χθες το πρωί σταδιακά τα πρατήρια της Αττικής άρχισαν να ανεφοδιάζονται. Τα περισσότερα από αυτά όμως, το πρωί τουλάχιστον, «ξέχασαν» να διορθώσουν τις τιμές και πουλούσαν προκλητικά πανάκριβα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και αντεγκλήσεις με οδηγούς που ζητούσαν εξηγήσεις για τις ιλιγγιώδεις τιμές. Από το μεσημέρι και μετά, πολλά πρατήρια μείωσαν τις τιμές επαναφέροντάς τες όχι στα προ απεργίας επίπεδα, αλλά τουλάχιστον σε λογικά πεδία. Εγινε πάντως φανερό ότι το υπουργείο Οικονομικών με την τακτική που ακολούθησε να περιμένει τον εκφυλισμό της απεργίας αρνούμενο την πώληση φορολογημένων καυσίμων, πέτυχε μεν το σπάσιμο της κινητοποίησης, αλλά δεν απέτρεψε την άγρια κερδοσκοπία για τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk