Διαχείριση δεξαμενόπλοιων από κοινοπραξία Τσάκου – Columbia

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, με έναν στόλο 140 μονάδων, συγκρότησαν μέσω κοινοπραξίας ο όμιλος Τσάκου και η γερμανική εταιρεία διαχείρισης πλοίων Columbia Ship Μanagement, η οποία έχει την έδρα της στην Κύπρο και διαχειρίζεται στόλο 350 πλοίων διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων. Η νέα κοινοπρακτική εταιρεία θα ονομάζεται Τsakos Columbia Ship Μanagement και θα έχει την έδρα της στην Αθήνα, ενώ μέσω της κοινοπραξίας αυτής, όπως υπογράμμισε στο «Βήμα» ο κ.

Διαχείριση δεξαμενόπλοιων από κοινοπραξία Τσάκου – Columbia | tovima.gr

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, με έναν στόλο 140 μονάδων, συγκρότησαν μέσω κοινοπραξίας ο όμιλος Τσάκου και η γερμανική εταιρεία διαχείρισης πλοίων Columbia Ship Μanagement, η οποία έχει την έδρα της στην Κύπρο και διαχειρίζεται στόλο 350 πλοίων διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων.

Η νέα κοινοπρακτική εταιρεία θα ονομάζεται Τsakos Columbia Ship Μanagement και θα έχει την έδρα της στην Αθήνα, ενώ μέσω της κοινοπραξίας αυτής, όπως υπογράμμισε στο «Βήμα» ο κ. Π. Τσάκος, ιδρυτής του ομώνυμου ναυτιλιακού ομίλου, θα αποκτηθεί μια τεράστια εμπειρία σε τεχνοκρατικό επίπεδο που θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική ναυτιλία στο να εισέλθει σε νέες δραστηριότητες όπως είναι η διαχείριση στόλων πλοίων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξάλλου, η Τsakos Columbia Ship Μanagement θα ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι της διαχείρισης του παραπάνω στόλου με στόχο να προσφέρει εντός ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος ανάλογες υπηρεσίες και προς άλλους στόλους δεξαμενοπλοίων που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν ως προς τη διαχείρισή τους στο εν λόγω σχήμα.

Στη νέα αυτή εταιρεία η Columbia θα συμμετέχει με 90 δεξαμενόπλοια και ο όμιλος Τσάκου με 50 δεξαμενόπλοια. Το εμπορικό τμήμα της Τsakos συνεχίζει να παραμένει ανεξάρτητο και κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της οικογενείας Τσάκου.

Ο κ. Τσάκος εξάλλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία αυτή καθώς, όπως ανέφερε, εκτιμά ιδιαίτερα τον γερμανό ιδρυτή της Columbia κ. Χάινρχ Σόλερ, με τον οποίο, όπως είπε, τον συνδέουν πολυετείς και στενοί δεσμοί. «Αυτό που έχει σημασία και που θα πρέπει να τονισθεί» κατέληξε «είναι ότι και οι δύο εταιρείες που δημιούργησαν αυτή τη νέα κοινοπραξία δεν ανήκουν σε κάποιους άγνωστους και αφανείς μετόχους αλλά σε επιχειρηματίες που είναι γνωστοί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk