ατζέντα

Ευχάριστους… αιφνιδιασμούς υπόσχεται ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός (φωτογραφία) στους θεατές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333) που θα τον παρακολουθήσουν να ζωγραφίζει τη μουσική και να αφηγείται, μεταμφιεσμένος σε πτηνό, τους στίχους που συνοδεύουν το «Καρναβάλι των ζώων» του Καμίγ Σεν Σανς. Μαζί του ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, με μια παρέα από σημαντικούς σολίστες. Ωρα έναρξης: 20.30.

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ
Ηχοι και χρώματα
Ευχάριστους… αιφνιδιασμούς υπόσχεται ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός (φωτογραφία) στους θεατές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333) που θα τον παρακολουθήσουν να ζωγραφίζει τη μουσική και να αφηγείται, μεταμφιεσμένος σε πτηνό, τους στίχους που συνοδεύουν το «Καρναβάλι των ζώων» του Καμίγ Σεν Σανς.

Μαζί του ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, με μια παρέα από σημαντικούς σολίστες. Ωρα έναρξης: 20.30.

ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ
Μουσικές συνομιλίες

Η Τάνια Τσανακλίδου (φωτογραφία) εμφανίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (λεωφ. Συγγρού 143, τηλ. 210 9315.600), φυλλομετρώντας ημερολόγια και συναισθήματα. Για μία ακόμη φορά αλλάζει τρόπο, αλλάζει ήχο και με επτά υπέροχους μουσικούς μηδενίζει το κοντέρ και στήνει μια ολόφρεσκη παράσταση με αφορμή τον καινούργιο της δίσκο «Προσωπογραφία». Ο Βlaine Reinenger (των Τuxedomoon) συνομιλεί μουσικά μαζί της. Ωρα έναρξης: 21.30.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποιείται η υποδοχή της ξένης εταίρου Νicole Le Duarin. Προσφωνείται από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Σβολόπουλο. Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Κριμπάς θα παρουσιάσει το επιστημονικό έργο της. Θα ακολουθήσει ομιλία της Νicole Le Douarin με θέμα «Τracing the Μigration and Fate of the Cells in the Vertebrate Εmbryo: Αn Αpplication to the Development of the Νervous System».

Πανεπιστημίου 28, τηλ. 210

3664.700.

Ωρα έναρξης: 19.00.

Οι συγγραφείς Τάκης Θεοδωρόπουλος, Πέρσα Κουμούτση και Αμάντα Μιχαλοπούλου σχολιάζουν πώς η διπλή/παραπληρωματική ταυτότητα του δημιουργού αντανακλάται στα κείμενά του και πώς αυτή επηρεάζει ολόκληρη τη συγγραφική διαδικασία, από την επιλογή του θέματος ως και τη χρήση των εκφραστικών μέσων, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ρublic Συντάγματος και έχει τον τίτλο «Διπλή πολιτιστική ταυτότητα και λογοτεχνία». Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος.

Καρ. Σερβίας 1, πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246.210.

Ωρα έναρξης: 19.00.

ΟΠΕΡΑ
«Ο θρύλος του παλαιού ναυτικού» του Μ. Σοφιανόπουλου, «Μια παρτίδα μπριτζ» του Σ. Μπάρμπερ, «Μπρος και πίσω» του Π. Χίντεμιτ, «Η εγκατάλειψη της Αριάδνης», «Η απελευθέρωση του Θησέα», «Η αρπαγή της Ευρώπης» του Ντ. Μιγιό, «Η μάντισσα» του Α. Σογκέ: επτά σύγχρονες μουσικές «στιγμές», αφιερωμένες σε θεατές που αναζητούν κάτι διαφορετικό πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο Ολύμπια. Οι εν λόγω σύντομες σε διάρκεια όπερες παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη. Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο Ν. Βασιλείου.

Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210

3612.461. Ωρα έναρξης: 20.00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk