Υπόθεση-σοκ

Για σεξουαλική κακοποίηση 103 ανηλίκων κατηγορείται παιδίατρος στις ΗΠΑ

Μία από τις χειρότερες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην ιστορία των ΗΠΑ ξεδιπλώνεται στην πολιτεία του Ντέλαγουερ με την απαγγελία κατηγορητήριου σε βάρος παιδιάτρου για σεξουαλικά εγκλήματα κατά 103 ανήλικων ασθενών του. Ο παιδίατρος είχε βιντεοσκοπήσει τις πράξεις του κατά των παιδιών.

Μία από τις χειρότερες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην ιστορία των ΗΠΑ ξεδιπλώνεται στην πολιτεία του Ντέλαγουερ με την απαγγελία κατηγορητήριου σε βάρος παιδιάτρου για βιασμό 103 ανήλικων ασθενών του. Ο παιδίατρος είχε βιντεοσκοπήσει τις πράξεις του κατά των παιδιών.

Ο παιδίατρος Έρλ Μπράντλεϊ βρίσκεται αντιμέτωπος με 471 κατηγορίες για σεξουλικά εγκλήματα κατά 103 παιδιών, ηλικίας τριών μηνών έως 13 ετών.

Ο εισαγγελέας του Ντέλαγουερ Μπιου Μπάιντεν δήλωσε ότι στο σπίτι και το γραφείο του Μπράντλεϊ κατασχέθηκαν βιντεοκασέτες συνολικής διάρκειας 13 ωρών που απεικονίζουν τον ίδιο σε σεξουαλικές πράξεις κατά των παιδιών. Στις βιντεοκασέτες -ορισμένες χρονολογούνται από το 1998- εμφανίζονται και τα 103 παιδιά.

«Οι κατηγορίες είναι πρωτοφανείς στην ιστορία της πολιτείας του Ντέλαγουερ. Αυτά τα εγκλήματα διαπράχθηκαν σε βάρος των πιο εύτρωτων ανάμεσά μας, εκείνων που δεν έχουν φωνή» δήλωσε ο εισαγγελέας με βαριά συναισθηματική φόρτιση κατά την ανάγνωση του κατηγορητήριου στην υπόθεση που έχει προσελκύσει μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται αυτές του βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, της παράνομης σεξουαλικής επαφής, της επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής κακοποίησης και της επίθεσης.

Ο Ερλ Μπράντλεϊ είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο και αρχικά είχαν απαγγελθεί σε βάρος του 29 κατηγορίες σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση εννέα ανήλικων ασθενών του. Όμως η έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια και οι βιντεοκασέτες που βρέθηκαν στην κατοχή του διόγκωσαν το κατηγορητήριο.

Ο παιδίατρος τελεί υπό κράτηση και το ποσό της εγγύησης έχει οριστεί στα 2,9 εκατ. δολάρια. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος του Μπράντλεϊ έχει αφαιρεθεί μόνιμα.

Συνήγορος του Έρλ Μπράντλεϊ δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται από τον όγκο του κατηγορητηρίου. «Είμαι βέβαιος ότι έχουν τους λόγους τους που συμπεριλαμβάνουν όλα αυτά τα διαφορετικά θύματα σε αυτό το κατηγορητήριο» δήλωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι βάσει των νόμων της πολιτείας μία καταδίκη βιασμού θα ήταν αρκετή για να καταδικαστεί ο παιδίατρος σε ισόβια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «το πραγματικό πεδίο μάχης» σε αυτή την υπόθεση θα είναι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του Έρλ Μπράντλεϊ και όχι το περιεχόμενο των βιντεοταινιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk