«Εξαιρετικά αποσπασματική»

Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου της ΝΔ για τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρόταση νόμου της ΝΔ για μέτρα διευκόλυνσης της εξυγίανσης των υπερχρεωμένων, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιχειρήσεων. Από κυβερνητικής πλευράς, η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα «βρίσκεται στο τελικό στάδιο».

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση πρόταση νόμου της ΝΔ για μέτρα διευκόλυνσης της εξυγίανσης των υπερχρεωμένων, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιχειρήσεων. Κατά της πρότασης τάχθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι «η πρόταση της ΝΔ είναι εξαιρετικά αποσπασματική» και πρόσθεσε ότι «ορισμένες διατάξεις είναι επικίνδυνες και έξω από το πνεύμα του πτωχευτικού κώδικα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αιτιάσεις του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή, που συμπλήρωσε ότι σχετικό σχέδιο νόμου για τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η πρόταση νόμου, που έχει τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων φορέων της οικονομίας, είναι ένα εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που μπορεί να βοηθήσει στην επιβίωση των επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Το μεγάλο ζητούμενο, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι αν μπορεί μια εταιρία να ξεφύγει και να μην υπαχθεί στη διαδικασία πτώχευσης που είναι ένας οργανωμένος θάνατος για κάθε επιχείρηση» σημείωσε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk