Απέναντι σε ισχυρή αντίσταση

Με νέες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία επανέρχεται ο Μπαράκ Ομπάμα

Το σχέδιο Ομπάμα θα καλύψει 31 εκατ. ανασφάλιστους, επιτρέποντας παράλληλα στην κυβέρνηση να ελέγχει τις ιδιωτικές εταιρείες για το ύψος των ασφαλίστρων.

Νέες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης καταθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιχειρώντας να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις. Το σχέδιο για την υγεία θα καλύψει 31 εκατ. ανασφάλιστους, επιτρέποντας παράλληλα στην κυβέρνηση να ελέγχει τις ιδιωτικές εταιρείες για το ύψος των ασφαλίστρων.

Οι αλλαγές στην Υγεία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξαφαλίσει την έγκριση σχετικού νομοσχεδίου. Το πιο πρόσφατο πλήγμα που δέχθηκε η μεταρρύθμιση ήταν η απώλεια της καθοριστικής για την υιοθέτησή της 60ής έδρας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Μπαράκ Ομπάμα επανέρχεται με νέες προτάσεις και διοργανώνει παράλληλα την Πέμπτη μία μίνι «Σύνοδο Κορυφής» Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών στο Λευκό Οίκο κατά την οποία θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση.

Το νέο σχέδιο που παρουσιάζει ο Ομπάμα θα καλύπτει περίπου 31 εκατομμύρια ανασφάλιστους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία από τις προτάσεις-κλειδιά είναι αυτή του ομοσπονδιακού ελέγχου των ασφαλίστρων που επιβάλλουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Η διακυβέρνηση αποκτά το δικαίωμα να αρνείται σημαντικές αυξήσεις των ασφαλίστρων, να τα περιορίζει ή να απαιτεί απαλλαγές ή επιστροφή ποσού για τους καλυπτόμενους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στο δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκου ομοσπονδιακές επιδοτήσεις θα βοηθήσουν πολλούς Αμερικανούς να καλύψουν τα ασφάλιστρα. Παράλληλα απαγορεύεται στις ασφαλιστικές εταιρείες να αρνούνται την κάλυψη ανθρώπων με υπάρχοντα προβλήματα υγείας ή να τους χρεώνουν περισσότερο.

Το κόστος του σχεδίου για την Υγεία φθάνει τα 950 δισ. δολάρια, όμως θα περιορίσει επίσης τις δαπάνες σε βαθμό που όχι μόνο θα υπερκαλυφθεί το κόστος του, αλλά θα μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 100 δισ. δολάρια στο διάστημα της επόμενης δεκαετίας και κατά ένα τρισ. δολάρια σε δύο δεκαετίες, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk