«Ισχύει όσο ισχύει η θέση»

«Παράθυρο» για άρση της μονιμότητας ανοίγει ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Αν μια θέση στο Δημόσιο καταργηθεί, τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει και η έννοια της μονιμότητας, εκτίμησε ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ανοίγοντας ουσιαστικά «παράθυρο» για άρση της μονιμότητας.

«Βόμβα» για το ευαίσθητο θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα έριξε ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν μια θέση στο Δημόσιο καταργηθεί, τότε παύει να ισχύει και η μονιμότητα στη θέση αυτή.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι υπάλληλοι αυτοί «μπορεί να βγουν στο δρόμο, μπορεί να μεταταγούν».

Ως προς το θέμα της μονιμότητας που εγείρεται, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε: «Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος».

Σε ερώτηση εάν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο, ο κ. Πάγκαλος απάντησε «όχι, αλλά μερικές θέσεις θα μπορούσαμε να καταργήσουμε. Μας δίνει το δικαίωμα αυτό το Σύνταγμα».

Όπως περιέγραψε ο ίδιος πρόκειται για περίπου 100 περιπτώσεις οργανισμών, οι περισσότεροι από τους οποίους «προέρχονται από ένα κατάλογο που είχε συντάξει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Σε ερώτηση δε πόσους υπαλλήλους αφορούν οι εξελίξεις αυτές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε «συνολικά πολύ λίγοι».

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου έκανε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης: «Το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου επιδέχεται συζήτησης και ανάλυσης. Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk