Με εντατικοποίηση των εργασιών

Ανοιγμα των Τεμπών και πριν από το Πάσχα «βλεπει» ο Δημήτρης Ρέππας

Την πεποίθησή του ότι με την εντατικοποίηση των εργασιών είναι δυνατόν να παραδοθεί το κλειστό από τις κατολισθήσεις οδικό πέρασμα της κοιλάδας των Τεμπών και πριν από το Πάσχα εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

Την πεποίθησή του ότι με την εντατικοποίηση των εργασιών είναι δυνατόν να παραδοθεί το κλειστό από τις κατολισθήσεις οδικό πέρασμα της κοιλάδας των Τεμπών και πριν από το Πάσχα εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

«Θέλω το μήνυμα που δώσαμε από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επίσπευση των εργασιών και στην εξάντληση της δυνατότητας για συντόμευση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί «να το λάβουν σοβαρά υπόψη, αυτοί που εργάζονται».

«Ας δουλέψουν πιο εντατικά, ας ενισχύσουν και ας αναπτύξουν περισσότερο τα εργοτάξιά τους, γιατί πιστεύω ότι είναι ικανοί, ώστε να αποδειχτούν αναλόγως αποτελεσματικοί και να πετύχουν αυτό τον χρόνο», πρόσθεσε ο κ.Ρέππας.

Ο υπουργός τόνισε, με αφορμή τις κατολισθήσεις, ότι δόθηκε η δυνατότητα να ερευνηθούν καλύτερα και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους τοπικούς και περιφερειακούς άξονες με πρώτο στόχο την επίτευξη της οδικής ασφάλειας, αλλά υπογράμμισε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερες για την συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο μετρό της συμπρωτεύουσας, τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια «για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το έργο παραλήφθηκε «με πολλές καθυστερήσεις και ουκ ολίγα προβλήματα».

«Έχει χαθεί το 55% του συμβατικού χρόνου και το έργο δεν έχει προχωρήσει πάνω από 11% με 12% που βρισκόμαστε τώρα».

Ο υπουργός προανήγγειλε ταχύτερους ρυθμούς και οργανωτικές αλλαγές στην επιβλέπουσα αρχή του μετρό και υπογράμμισε ότι η συγκυρία επιβάλλει προσεκτικό σχεδιασμό για το σύνολο των έργων, ώστε να είναι επωφελής και να μην αποδειχτεί ατελέσφορος.

«Έχουμε καταλήξει στην απόφαση για τις δέουσες οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές που είναι απαραίτητες, προκειμένου η οργανωτική δομή, που θα καθοδηγεί το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πλέον να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και να δίνει λύσεις στα προβλήματα, την ώρα που παρουσιάζονται» δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk