Το ΚΚΕ θα απορροφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

– Εν όψει των δύσκολων ημερών που έρχονται, το μέτωπο που δημιουργούν απέναντί σας τα δύο κόμματα της Αριστεράςτο κρίνετε προβληματικό; «Κάθε αντίδραση είναι προβληματική. Είναι ενοχλητικό ότι αφενός το ΚΚΕ επιστρέφει στον σταλινισμό ιστορικά και ως προς τις μεθόδους του και αφετέρου το κόμμα του κ. Τσίπρα με την καθοριστική παρουσία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς την ταύτιση με το ΚΚΕ. Παράδειγμα, οι θέσεις του για την Ευρώπη. Εχουν γίνει σαφώς αντιευρωπαίοι και αυτό το πράγμα συνεχώς εντείνεται και οξύνεται.

– Εν όψει των δύσκολων ημερών που έρχονται, το μέτωπο που δημιουργούν απέναντί σας τα δύο κόμματα της Αριστεράςτο κρίνετε προβληματικό;

«Κάθε αντίδραση είναι προβληματική. Είναι ενοχλητικό ότι αφενός το ΚΚΕ επιστρέφει στον σταλινισμό ιστορικά και ως προς τις μεθόδους του και αφετέρου το κόμμα του κ. Τσίπρα με την καθοριστική παρουσία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς την ταύτιση με το ΚΚΕ. Παράδειγμα, οι θέσεις του για την Ευρώπη. Εχουν γίνει σαφώς αντιευρωπαίοι και αυτό το πράγμα συνεχώς εντείνεται και οξύνεται. Η βασική τους διαφορά ήταν περί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αν εκλείψει και αυτό θα αρχίσουν να περνάνε με μεγάλες ταχύτητες από τον χώρο του ΣΥΝ στον καθαρό χώρο του ΚΚΕ».

– Βλέπετε δηλαδή απορρόφηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ;

«Αυτό βλέπω, ναι». – Τον κόσμο στους δρόμους δεν τον φοβάστε; «Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε, αλλά τον κόσμο στους δρόμους τον υπολογίζουμε. Πρέπει να κάνουμε την εκτίμησή μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που μια ομάδα θα φωνάζει στους δρόμους η κυβέρνηση θα αλλάζει την πολιτική της. Η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου τελικά απεδείχθη ένα φιάσκο, μια ολιγομελής συγκέντρωση των συνηθισμένων οπαδών του ΚΚΕ οι οποίοι διαδηλώνουν πότε ως συμβασιούχοι, πότε ως συνταξιούχοι και πότε ως μαθητές Γυμνασίου, ανάλογα με τις καταστάσεις. Εγώ βλέπω μια βαθιά και γκρίζα αποφασιστικότητα των Ελλήνων να τα βγάλουν πέρα σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό συνδέεται με την απαίτησή τους να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν το πετύχεις, θα έχεις μια πολύ μεγάλη αποδοχή. Αν όχι, τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk