Δυσφορούν Πετσάλνικος – Βενιζέλος

Η απόφαση του ΠαΣοΚ να προτείνει τη σύσταση και έκτης Εξεταστικής Επιτροπής δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, προκαλώντας και τη δυσφορία του προέδρου του Σώματος κ. Φ. Πετσάλνικου. Ιδιαίτερα μετά την απόφαση του κ. Πετσάλνικου να μην αμείβονται στο εξής οι εργασίες των εξεταστικών επιτροπών οι βουλευτές όλων των κομμάτων και κυρίως αυτών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εξεγερθεί, τονίζοντας ότι υποβάλλονται σε επίπονη και εν πολλοίς άκοπη εργασιοθεραπεία.

Δυσφορούν Πετσάλνικος – Βενιζέλος | tovima.gr

Η απόφαση του ΠαΣοΚ να προτείνει τη σύσταση και έκτης Εξεταστικής Επιτροπής δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, προκαλώντας και τη δυσφορία του προέδρου του Σώματος κ. Φ. Πετσάλνικου.

Ιδιαίτερα μετά την απόφαση του κ. Πετσάλνικου να μην αμείβονται στο εξής οι εργασίες των εξεταστικών επιτροπών οι βουλευτές όλων των κομμάτων και κυρίως αυτών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εξεγερθεί, τονίζοντας ότι υποβάλλονται σε επίπονη και εν πολλοίς άκοπη εργασιοθεραπεία.

Ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος εξάλλου έχει ενημερώσει την κυβέρνηση πως οι εξεταστικές επιτροπές σε συνδυασμό με όλες τις άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες που έχουν αυξηθεί σημαντικά καταπονούν πλέον βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στα όρια της υπερκόπωσης.

Ταυτόχρονα ο κ. Πετσάλνικος, αλλά και βουλευτές του ΠαΣοΚ που τον επισκέπτονται στο γραφείο του, επισημαίνει πως με την πρόταση για τη σύσταση έξι εξεταστικών επιτροπών η κυβέρνηση δίνει πλέον την εντύπωση πως επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου την ίδια στιγμή που αναζητεί συναίνεση για να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Τις ίδιες απόψεις φαίνεται πως ασπάζεται και ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ.Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας προχθές στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε: «Θέλουμε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να βρει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές τοπίο.Δεν μας ενδιαφέρει να καταλογίσουμε τις ευθύνες σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες, επειδή η χώρα θα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα,να μη βρεθούμε σε αδιέξοδο» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk