Δυσαρεστημένοι Καραμανλής – Αλογοσκούφης

Ακόμη πιο ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη ΝΔ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αλλά και οι πρώην υπουργοί κκ. Γ. Αλογοσκούφης και Ι. Παπαθανασίου πιστεύουν πως η Ρηγίλλης αντέδρασε υποτονικά στην πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι θα πρέπει να διερευνηθούν ακόμη και ποινικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης (δήλωση που παρέπεμπε ευθέως στο ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής στη συνέχεια και σε συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου), συνεργάτες του κ.

Δυσαρεστημένοι Καραμανλής – Αλογοσκούφης | tovima.gr

Ακόμη πιο ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη ΝΔ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αλλά και οι πρώην υπουργοί κκ. Γ. Αλογοσκούφης και Ι. Παπαθανασίου πιστεύουν πως η Ρηγίλλης αντέδρασε υποτονικά στην πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι θα πρέπει να διερευνηθούν ακόμη και ποινικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης (δήλωση που παρέπεμπε ευθέως στο ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής στη συνέχεια και σε συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου), συνεργάτες του κ. Καραμανλή ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά πολιτική κάλυψη, την οποία και έλαβαν μόλις την Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας στις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ.

Συνεργάτες του κ. Καραμανλή ομολογούν πως θα είναι δύσκολο όταν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή να υπερασπιστούν τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και γι΄ αυτό είναι πιθανότερο να αφοσιωθούν μόνο στην υπεράσπιση του κ. Καραμανλή, αφήνοντας τους πρώην υπουργούς να υπερασπιστούν μόνοι τους εαυτούς τους. Στην περίπτωση αυτή, όμως, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει αποφασισμένος να αποκαλύψει παρασκήνια και λεπτομέρειες για το πώς ασκούνταν η οικονομική πολιτική μετά το 2007 από τη ΝΔ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως τα εσωκομματικά μέτωπα που θα ανοίξουν θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk