ΣυνασπισμόςΡαγδαία επιδείνωση της οικονομίας λόγω των μέτρων προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Ένα «ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αποτρέψει οδυνηρές για την κοινωνία εξελίξεις» ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα αντιμετωπίσουν ασφυκτικές πιέσεις.

Ένα «ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αποτρέψει οδυνηρές για την κοινωνία εξελίξεις» ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα αντιμετωπίσουν ασφυκτικές πιέσεις.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα. Το πακέτο μέτρων που προωθείται εμπλουτίζεται συνεχώς με όλο και χειρότερα μέτρα. Ενδεχομένως και μέτρα βαρύτερα αυτών που επιβάλει το ΔΝΤ. Και οι επιπτώσεις από τα μέτρα αυτά, αν επιτρέψουμε να εφαρμοστούν θα είναι καταλυτικές» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι τα προωθούμενα μέτρα δεν είναι μόνο είναι κοινωνικά άδικα, όπως είπε, αλλά θα έχουν «εγκληματικές επιπτώσεις» και «θα μας αναγκάσουν να ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε».

Στη συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε, «η επιδείνωση θα είναι ραγδαία. Η ύφεση θα βαθύνει τόσο που δε θα είναι καθόλου εύκολο για πολλά χρόνια, να βγούμε από αυτήν». Στο κοινωνικό μέτωπο «θα έχουμε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής φαινόμενα νέας φτώχειας», ενώ μαζί με τα άμεσα οικονομικά μέτρα, «προωθούνται θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα γυρίσουν την χώρα πολλά χρόνια πίσω», όπως στο ασφαλιστικό.

Σε ό,τι αφορά στην Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι εχθές η παραποίηση στοιχείων συνέφερε τόσο τις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και τις Βρυξέλες. Σήμερα τους συμφέρει η δημοσιονομική τρομοκρατία. Αυτό είναι το ζήτημα».

«Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η εξεταστική να αναδείξει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, τη διαχρονική εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε, ώστε να αποκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, η πραγματική λεηλασία των δημόσιων οικονομικών, αυτοί που διέπραξαν την λεηλασία αυτή, καθώς και αυτοί που ωφελήθηκαν. Δεν έχουμε όμως και καμιά αυταπάτη ότι υπάρχει η βούληση των δύο κομμάτων ώστε να διερευνήσει τίποτα καινούριο» πρόσθεσε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να υπάρξει«ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αποτρέψει αυτές τις οδυνηρές για την κοινωνία εξελίξεις. Με ενωτικές μαζικές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις», ενώ επιτέθηκε στο ΚΚΕ για τις βολές που εξαπολύει στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω ότι για μια ακόμη φορά, την ώρα που ο κόσμος καίγεται, η κα Παπαρήγα, το χαβά της. Ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις μέρες πριν τη γενική απεργία που θα είναι ένα μεγάλο κρας τεστ και θα πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχει, η κα Παπαρήγα ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά τους, βέβαια, να λένε ότι θέλουν για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι με τη διχαστική εμμονή τους να αποδυναμώνουν τη προοπτική ενωτικών μαζικών και άρα αποτελεσματικών αγώνων. Να τελειώνουμε, λοιπόν, με την κωμωδία των χωριστών συγκεντρώσεων» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε μαζικούς αγώνες «όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» και τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις». «Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συγκροτηθούμε και να δουλέψουμε σαν κόμμα. Και πιστεύω ότι μέσα από αυτή την εμπειρία θα βρούμε και τρόπους να ξεπεράσουμε χρόνιες αδυναμίες και προβλήματα στη δουλειά και τη λειτουργία μας, τόσο στον Συνασπισμό, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk