ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…

Oταν η τότε κυβερνώσα ετερόκλητη πλειοψηφία του 1989 (Κ. Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης κ.ά.) αποφάσισε να μεθοδεύσει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το περίφημο: Εναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο,τον στέλνεις σπίτι του… Η σαφής αυτή υπόδειξη του Κ. Καραμανλή δεν απέτρεψε την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν προσήλθε…

ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… | tovima.gr

Oταν η τότε κυβερνώσα ετερόκλητη πλειοψηφία του 1989 (Κ. Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης κ.ά.) αποφάσισε να μεθοδεύσει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το περίφημο: Εναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο,τον στέλνεις σπίτι του… Η σαφής αυτή υπόδειξη του Κ. Καραμανλή δεν απέτρεψε την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν προσήλθε στο Δικαστήριο, δικάστηκε ωσεί παρών και αθωώθηκε.

Την αθωωτική απόφαση είχαν προβλέψει όλοι οι σοβαροί πολίτες. Και όπως φαίνεται, την περίμεναν και οι ίδιοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Α. Παπανδρέου. Απλώς πίστευαν ότι η όλη διαδικασία θα φθείρει ανεπανορθώτως και το ΠαΣοΚ και τον ηγέτη του και θα διεμερίζοντο τα ιμάτια του πρώην πρωθυπουργού. Τελικώς, ακόμη και με την υγεία του σοβαρότατα κλονισμένη ο Α. Παπανδρέου οδήγησε το ΠαΣοΚ στον εκλογικό θρίαμβο του 1993 και έθεσε τα θεμέλια της πολιτικής με την οποία ο Κώστας Σημίτης οικοδόμησε την Ελλάδα τού Ευρώ.

Επειδή όμως έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν, μόλις άλλαξαν τα πράγματα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ επεδόθη στην πολιτική της Απογραφής και της ήπιας προσαρμογής για να καταλήξουμε στη σημερινή κατάσταση, ένα είδος ατιμωτικής για τη χώρα διεθνούς επαιτείας!

Και ενώ βρισκόμαστε με το ένα πόδι στο χάος της πτωχεύσεως, άρχισε η ιλαροτραγωδία των Εξεταστικών Επιτροπών. Τι θα μας αποκαλύψουν; Υπάρχει πολίτης σ΄ αυτή τη χώρα που να μη γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας; Τι θα μας δείξει η Εξεταστική; Οτι, εκτός από αυτούς που ο λαός με την ψήφο του έστειλε στο σπίτι τους, υπάρχουν και άλλοι; Δηλαδή φταίει… «το ΠαΣοΚ του Σημίτη»; Ολοι γνωρίζουμε τι έγινε και ποιοι φταίνε για το παρελθόν. Σε λίγο θα γνωρίζουμε και ποιοι θα πιστωθούν το ελπιδοφόρο Αύριο ή θα χρεωθούν το καταστροφικό σήμερα της Χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk