Ταξίδι αστραπή Κατσέλη-ΠαμπούκηΕνδιαφέρον από το Αμπού Ντάμπι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

Ταξίδι-αστραπή στο Αμπού Ντάμπι πραγματοποίησε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για να διερευνηθούν οι δυνατότητες αναπτυξιακής συνεργασίας, καθώς και η πιθανή συμμετοχή του εμιράτου στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Μετά τις συζητήσεις συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας.

Ταξίδι-αστραπή στο Αμπού Ντάμπι πραγματοποίησε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, για να διερευνηθούν οι δυνατότητες αναπτυξιακής συνεργασίας. Στις συζητήσεις επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Εμιράτου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία θέλουν να τα μετατρέψουν σε κέντρο ναυπήγησης πολυτελών σκαφών αναψυχής καθώς και η πιθανή συμμετοχή του στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

Συμφωνήθηκε να συσταθούν δύο κοινές ομάδες εργασίας, μία για τη συμμετοχή του Εμιράτου στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο και η δεύτερη για τη δυνατότητα δραστηριότητας σε μεγάλα έργα ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών στο Αμπού Ντάμπι. Οι πρώτες συναντήσεις για γίνουν στην αθήνα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με προσέλκυση επενδύσεων από το Αμπού Ντάμπι αλλά και με την ενεργό παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του εμιράτου. Στόχος επίσης, είναι η συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο θα λειτουργήσει ως χρηματοδοτικό εργαλείο για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας νέα μοντέλα χρηματοδότησης.

Δεν θα ανταγωνίζεται το τραπεζικό σύστημα και οι χρηματοδοτικές δράσεις του θα εστιάζονται σε τομείς όπως: η πράσινη ενέργεια, οι αστικές αναπλάσεις, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η βιοτεχνολογία, ICT και τεχνολογικές καινοτομίες, τα μεγάλα έργα υποδομής, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η κυρία Λούκα Κατσέλη είχε για το θέμα του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk