Πιο αδικημένοι οι ψηλοί ποδοσφαιριστές

ΛΟΝΔΙΝΟ Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ, αφού μελέτησαν χιλιάδες ποδοσφαιρικούς αγώνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ψηλοί παίκτες αδικούνται περισσότερο από τις αποφάσεις των διαιτητών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε μια διεκδίκηση της μπάλας ή εναέρια μονομαχία ανάμεσα σε έναν ψηλό και έναν πιο κοντό παίκτη, οι διαιτητές συνήθως σφυρίζουν φάουλ κατά του ψηλού. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαιτητές θεωρούν πως οι ψηλότεροι παίκτες κινούνται γενικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα μέσα στο παιχνίδι και ειδικά όταν έρχονται σε επαφή με πιο κοντούς αντιπάλους τους χρησιμοποιούν τον όγκο τους για να τους θέσουν εκτός μάχης.

ΛΟΝΔΙΝΟ Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ, αφού μελέτησαν χιλιάδες ποδοσφαιρικούς αγώνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ψηλοί παίκτες αδικούνται περισσότερο από τις αποφάσεις των διαιτητών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε μια διεκδίκηση της μπάλας ή εναέρια μονομαχία ανάμεσα σε έναν ψηλό και έναν πιο κοντό παίκτη, οι διαιτητές συνήθως σφυρίζουν φάουλ κατά του ψηλού. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαιτητές θεωρούν πως οι ψηλότεροι παίκτες κινούνται γενικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα μέσα στο παιχνίδι και ειδικά όταν έρχονται σε επαφή με πιο κοντούς αντιπάλους τους χρησιμοποιούν τον όγκο τους για να τους θέσουν εκτός μάχης. Μάλιστα η έρευνα έδειξε ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά ύψους ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές που διεκδικούν την μπάλα τόσο ευκολότερα σφυρίζουν φάουλ οι διαιτητές υπέρ του κοντύτερου παίκτη. Η έρευνα εξηγεί σε έναν βαθμό και το γιατί οι μικρόσωμοι ποδοσφαιριστές δεν τιμωρούνται εύκολα από τους διαιτητές ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη σκληρότητα αντιπάλους τους που είναι κατά βάση πολύ ψηλότεροι από αυτούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk