γνωμη

Παραμορφώσεις

Η χώρα εμφανίζεται διεθνώς ευτελισμένη και οι πολίτες της αναξιοπρεπείς, τεμπέληδες, χαμερπείς, απατεώνες, ζουν δήθεν από τα λεφτά των εταίρων, των Γερμανών πρωτίστως. Πηγάζει αυτή η τόσο κακή εικόνα από τα ελλείμματα και τα χρέη μας, από τη διαχρονική αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά, να οργανώσει το κράτος και να ασκήσει τα καθήκοντά της με γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και όχι το στενό κομματικό ή το απολύτως προσωπικό, όπως σε πολλές περιπτώσεις έχει συμβεί.

Η χώρα εμφανίζεται διεθνώς ευτελισμένη και οι πολίτες της αναξιοπρεπείς, τεμπέληδες, χαμερπείς, απατεώνες, ζουν δήθεν από τα λεφτά των εταίρων, των Γερμανών πρωτίστως.

Πηγάζει αυτή η τόσο κακή εικόνα από τα ελλείμματα και τα χρέη μας, από τη διαχρονική αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά, να οργανώσει το κράτος και να ασκήσει τα καθήκοντά της με γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και όχι το στενό κομματικό ή το απολύτως προσωπικό, όπως σε πολλές περιπτώσεις έχει συμβεί.

Παρά ταύτα αυτή η εικόνα αδικεί κατάφωρα την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών.

Είναι ψευδής και παραπλανητική, δημιουργεί αισθήματα βαριά και διαμορφώνει συνθήκες μαζικής κατάθλιψης.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι των ελλήνων πολιτών είναι εργατικοί και δημιουργικοί άνθρωποι, μοχθούν καθημερινά, παλεύουν πραγματικά για την πρόοδο των παιδιών τους και τη δική τους. Στηρίζουν επιτυχημένες δραστηριότητες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, είναι τυπικοί και έντιμοι στις υποχρεώσεις τους, δεν παρανομούν, πληρώνουν φόρους, αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές, γενικώς ορίζονται από αρχές και αξίες.

Βεβαίως δίπλα σ΄ αυτόν τον κύκλο κινείται ένας δεύτερος σημαντικός παραοικονομικός κύκλος, που πιέζει και παραμορφώνει.

Το λάθος της πολιτικής είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συνδέθηκε πιο πολύ και επηρεάστηκε περισσότερο από αυτόν τον δεύτερο κύκλο. Δυστυχώς, έφθασε στο σημείο να ετεροκαθορίζεται συνδιαλεγόμενη με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις ισχυρές ομάδες πίεσης, αγνοώντας το πλήθος των τυπικών και ενάρετων πολιτών. Γι΄ αυτό και το τίμημα είναι βαρύ και το κόστος απροσμέτρητο, πληγώνοντας περισσότερο απ΄ όλα την αξιοπρέπεια του λαού, δηλαδή της πλειονότητας των απλών καθημερινών πολιτών, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον φόνο και καλούνται τώρα να πληρώσουν και το μάρμαρο.

Ωστόσο δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από την αξιοπρέπεια ενός λαού. Γι΄ αυτή λοιπόν τη βάναυσα τρωθείσα αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού η νέα κυβέρνηση της χώρας οφείλει πρώτα να σηκώσει το βάρος των απαιτούμενων μέτρων και σε επόμενο στάδιο να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, επιβάλλοντας την πιστή εφαρμογή των νόμων προς πάσα κατεύθυνση.

Από μια τέτοια μετατόπιση της πολιτικής προς την πλειονότητα των πολιτών θα λυθεί μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της χώρας και θα αντιμετωπισθεί η σημερινή εθνική κρίση.

akarakousis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk