BHMAτοδότηs

Εξελέγη ο κ. Κ. Τασούλας νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τελικώς, χάρη στο τέχνασμα της δωροδοκίας των βουλευτών, ο βουλευτής Ιωαννίνων έλαβε μόλις επτά λευκά ψηφοδέλτια (οι υπόλοιποι 82 παρόντες βουλευτές τον ψήφισαν). «Κάθε οργανισμός πρέπει να έχει τα λευκά του» σχολίασε ο κ. Τασούλας αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Πώς δωροδόκησε ο κ. Τασούλας τους βουλευτές; Πρόσφερε στον καθένα ένα φωτοτυπημένο αντίτυπο του βιβλίου του Ευάγγελου Αβέρωφ με τίτλο «Με λογισμό και με όνειρο».

Εξελέγη ο κ. Κ. Τασούλας νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τελικώς, χάρη στο τέχνασμα της δωροδοκίας των βουλευτών, ο βουλευτής Ιωαννίνων έλαβε μόλις επτά λευκά ψηφοδέλτια (οι υπόλοιποι 82 παρόντες βουλευτές τον ψήφισαν). «Κάθε οργανισμός πρέπει να έχει τα λευκά του» σχολίασε ο κ. Τασούλας αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Πώς δωροδόκησε ο κ. Τασούλας τους βουλευτές; Πρόσφερε στον καθένα ένα φωτοτυπημένο αντίτυπο του βιβλίου του Ευάγγελου Αβέρωφ με τίτλο «Με λογισμό και με όνειρο». Είναι άλλωστε γνωστό ότι στη ΝΔ έχουμε αναβίωση της «εποχής Αβέρωφ» (και μαθαίνω ότι το ερώτημα για ορισμένους «ντορικούς» που αρνούνται πεισματικά να τα βάψουν μαύρα είναι αν η εποχή Αβέρωφ θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ή αν θα την ακολουθήσει μια αντίστοιχη εποχή Μητσοτάκη…).

***

Η ψηφοφορία για τον νέο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έγινε στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και επειδή η ψηφοφορία ήταν μυστική στήθηκε παραβάν. Ωστόσο οι βουλευτές του κόμματος, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Κ. Καραμανλή (στο σκίτσο), δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τηρήσουν τους τύπους.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήρε ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα του (μοναδικού υποψηφίου) κ. Τασούλα και το έριξε επιδεικτικά στην κάλπη. Είναι φανερό ότι ο κ. Καραμανλής ήθελε να τον δουν να ψηφίζει Τασούλα. Το ερώτημα είναι αν ήθελε ο κ. Τασούλας να δουν οι βουλευτές τον κ. Καραμανλή να τον ψηφίζει…

***

Μαθαίνω ότι οι φαντασιόπληκτοι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της Βουλής θεωρούν ότι η κατάργηση του… 16ου μισθού οφείλεται στους δημοσιογράφους και στα σχετικά ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος για τα προνόμια που απολαμβάνουν. Τι έκαναν λοιπόν; Πήραν προ ημερών τα αυτοκίνητά τους και παρκάρισαν ομαδικά στο τμήμα του πάρκινγκ της Βουλής που έχει δοθεί στους δημοσιογράφους αποκλείοντας την πρόσβασή τους.

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες απευθύνθηκαν στον κ. Φ. Πετσάλνικο με το αίτημα να επαναφέρει τους υπαλλήλους στην τάξη. Ο Πρόεδρος της Βουλής έλαβε με προθυμία τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου αφού όχι μόνο δεν έκανε τίποτε, αλλά επικαλέστηκε τον… Κανονισμό της Βουλής με βάση τον οποίο δεν προβλέπεται τρόπος παρέμβασης σε ένα τέτοιο περιστατικό.

***

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στις μεγάλες ανάγκες του τόπου με ένα ιστορικής σημασίας προσυνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το προσυνέδριο θα είναι «ιστορικό» εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος που προβλέπεται ότι θα προκαλέσει, παρά τις προσπάθειες του κ. Δ. Αβραμόπουλου και τον καταιγισμό τηλεφωνημάτων από call center στα μέλη. Με την ευκαιρία αυτή αποκαλύπτω ότι η μεγαλύτερη πολιτική έκπληξη του προσυνεδρίου είναι ένα… σποτάκι που πρόκειται να παρουσιαστεί.

Μου λένε ότι πρόκειται για… απόπειρα «συγκινητικής» ανασκόπησης της ιστορίας του κόμματος (πράγματι, είναι συγκινητική, αφού περιλαμβάνει πολλές εκλογικές απογοητεύσεις, με μεγαλύτερη την τελευταία) διά χειρός της Spot Τhompson. Στελέχη του κόμματος παρατηρούν ότι η Spot είναι η διαφημιστική εταιρεία που έχει τον τρόπο της να βρίσκεται δίπλα στη Νέα Δημοκρατία με όλες τις ηγεσίες της, ακριβώς όπως η Goldman Sachs έχει τον τρόπο της να βρίσκεται δίπλα στη χώρα με όλες τις κυβερνήσεις της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk