Κανένας πλειστηριασμός για ποσά κάτω των €200.000

Φραγμό στις τράπεζες που καταστρατηγούν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς κάτω των 200.000 ευρώ έθεσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να προστατευθούν οι οικονομικά αδύνατες και υπερχρεωμένες ομάδες πολιτών μετά την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία κυρώθηκε με τον Ν. 3814/2010, αναστέλλονται έως την 30ή Ιουνίου 2010 όλοι οι πλειστηριασμοί από τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών για την ικανοποίηση απαιτήσεών τους που δεν ξεπερνούν τις 200.

Φραγμό στις τράπεζες που καταστρατηγούν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς κάτω των 200.000 ευρώ έθεσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να προστατευθούν οι οικονομικά αδύνατες και υπερχρεωμένες ομάδες πολιτών μετά την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία κυρώθηκε με τον Ν. 3814/2010, αναστέλλονται έως την 30ή Ιουνίου 2010 όλοι οι πλειστηριασμοί από τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών για την ικανοποίηση απαιτήσεών τους που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Ωστόσο λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πρακτική που ακολουθούν ορισμένες τράπεζες παραβιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Λάρισας ζήτησε, σύμφωνα με τον Συμβολαιογραφικό Κώδικα, τη βοήθεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Παντελής σε γνωμοδότησή του υπογραμμίζει ότι κανένας απολύτως πλειστηριασμός από τις τράπεζες και τις εταιρείες παροχής πιστώσεων για ποσό κάτω των 200.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει ως τις 30 Ιουνίου 2010.

Ο κ. Παντελής στη γνωμοδότησή του επισημαίνει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι σαφής, μη επιδεχόμενη παρερμηνείες, οι οποίες «αφενός την καταστρατηγούν και αφετέρου υπερακοντίζουν τον σκοπό της που είναι η προστασία, εν όψει της οικονομικής κρίσης, των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες για την εξόφληση των χρεών τους και των δανειοληπτών που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Τη γνωμοδότησή του αυτή ο εισαγγελικός λειτουργός την κοινοποίησε σε όλους τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, καθώς και σε όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk