Ελεγχοι για εικονικές συναλλαγές €400 εκατ.

Συναλλαγές άνω των 400 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν από 2.234 επιχειρήσεις ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών ως εικονικές. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε σε νέες διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να εντοπισθούν ύποπτες επιχειρήσεις που συντάσσουν εικονικά τιμολόγια ή αποκρύπτουν φορολογούμενες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα αναζητήθηκαν επιχειρήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και …

Ελεγχοι για εικονικές  συναλλαγές €400 εκατ. | tovima.gr

Συναλλαγές άνω των 400 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν από 2.234 επιχειρήσεις ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών ως εικονικές. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε σε νέες διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να εντοπισθούν ύποπτες επιχειρήσεις που συντάσσουν εικονικά τιμολόγια ή αποκρύπτουν φορολογούμενες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα αναζητήθηκαν επιχειρήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ (ενώ ήταν υπόχρεες) για τη χρήση 2007, ενώ για την ίδια χρήση δηλώθηκαν ως προμηθεύτριες από τρίτες επιχειρήσεις (είχαν, δηλαδή, πραγματοποιήσει πωλήσεις ή παρείχαν υπηρεσίες σε τρίτους).

Η διασταύρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών (Ν. 3763/2009) για τη μελέτη και τη δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Από τη συγκεκριμένη διασταύρωση προέκυψε ότι:

* 706 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για τους οποίους ισχύουν τα κριτήρια της διασταύρωσης δεν δηλώνονται από τρίτους ως πελάτες αλλά ως προμηθευτές για σημαντικά ποσά τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 131 εκατ. ευρώ.

* 1.528 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για τους οποίους ισχύουν τα κριτήρια της διασταύρωσης δηλώθηκαν από τρίτους ως πελάτες αλλά και από τρίτους ως προμηθευτές για σημαντικά ποσά που συνολικά ξεπερνούν τα 283 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω διασταύρωσης έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk