αντιεξουσιαστικά

Με τον τούρκο υπουργό Οικονομικών κ. Αλί Μπαμπατσάν συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής συζήτησε με τον τούρκο υπουργό Οικονομικών για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες. Οπως αναφέρεται από την Εθνική, ο κ. Ταμβακάκης εξήγησε στον κ. Μπαμπατσάν τους λόγους για τους οποίους είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της, θα θέσει τα θεμέλια για μια νέου τύπου, βιώσιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

Συνάντηση
Με τον τούρκο υπουργό Οικονομικών κ. Αλί Μπαμπατσάν συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην τουρκική πρωτεύουσα.

* * *
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής συζήτησε με τον τούρκο υπουργό Οικονομικών για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες. Οπως αναφέρεται από την Εθνική, ο κ. Ταμβακάκης εξήγησε στον κ. Μπαμπατσάν τους λόγους για τους οποίους είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της, θα θέσει τα θεμέλια για μια νέου τύπου, βιώσιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

* * *
Ο κ. Μπαμπατσάν, από την πλευρά του, επεσήμανε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας, στοιχείο που αναμένεται να ευνοήσει την πορεία της θυγατρικής της Εθνικής Finansbank στην αγορά της Τουρκίας. Διορισμοί
Νέους επικεφαλής ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας (σκίτσο) σε οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο του. Στην εταιρεία Εγνατία Οδός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο κ. Α. Μουρατίδης, καθηγητής Οδοποιίας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

* * *
Στην Αττικό Μετρό ΑΕ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Χ. Τσίτουρας, μηχανολόγος μηχανικός, στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ο κ. Π. Παπαϊωάννου, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός και καθηγητής του τομέα Μεταφορών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Διαφωνίες
Για αιφνιδιασμό και εχθρική στάση προς τα φωτοβολταϊκά κατηγορεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). Αφορμή η μείωση των τιμών πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά.

* * *
«Η υπαναχώρηση του ΥΠΕΚΑ θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα χιλιάδων επενδύσεων» λέει ο ΣΕΦ σε ανακοίνωσή του. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η επίτευξη ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε η αγορά φωτοβολταϊκών να ξεφύγει από τα σημερινά τραγικά επίπεδα και να απογειωθεί επιτέλους, όπως συμβαίνει σε άλλες, λιγότερο ηλιόλουστες, χώρες- π.χ., η Γερμανία η οποία μόνο το 2009 εγκατέστησε 100 φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από τη χώρα μας.

Κέρδη
Με απόδοση χαρτοφυλακίου 1,2% έκλεισε τον Ιανουάριο η εταιρεία επενδύσεων Δίας, θυγατρική της Εurobank, όταν ο γενικός δείκτης του ΧΑ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατέγραψε απώλειες 6,7%. Η εταιρεία έχει μεγάλη έκθεση σε μετοχές (84% του ενεργητικού της), αλλά κατάφερε να ενισχύσει την εσωτερική της αξία καθώς οι ελληνικές μετοχές αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις της σε Αίγυπτο και Ρουμανία.

* * *
Τα χρηματιστήρια των δύο τελευταίων χωρών σημείωσαν κέρδη 8,8% και 8%, αντίστοιχα, ενώ κέρδη κατέγραψε η ελληνική εταιρεία και από τις τοποθετήσεις της στα χρηματιστήρια της Τουρκίας (+3,5%) και της Ρωσίας (+2,5%). Η επενδυτική επιτροπή της εταιρείας εκτιμά ότι οι παγκόσμιες μετοχικές αγορές θα παραμείνουν αδύναμες το επόμενο διάστημα, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε αγοραστικές ευκαιρίες τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk