Ένα ακόμα σενάριο

Βοήθεια ύψους 25 δισ. ευρώ μελετά η Ε.Ε. για την Ελλάδα, σύμφωνα με το Spiegel

Οι χώρες της ευρωζώνης θα παράσχουν από κοινού βοήθεια στην Ελλάδα, αναφέρει η γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel, επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Οι χώρες της ευρωζώνης θα παράσχουν από κοινού βοήθεια ύψους 20-25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αναφέρει η γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel, επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Αναφερόμενο στις «αρχικές εκτιμήσεις» του υπουργείου, το Der Spiegel γράφει ότι το μερίδιο της οικονομικής βοήθειας που θα παράσχει η κάθε χώρα προς την Ελλάδα θα υπολογιστεί με βάση το ποσοστό του κεφαλαίου που κάθε χώρα διαθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.

Πάντως, από το Λονδίνο όπου βρέθηκε για επαφές με την κυβέρνηση Μπράουν, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν ζητά οικονομική βοήθεια, αλλά πολιτική στήριξη, ώστε να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Στη διάρκεια ομιλίας του σε συμπόσιο, ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μετάδοσης σε όλη την ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το κόστος δανεισμού η Ελλάδα, υπενθυμιζοντας ότι η χώρα μας δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Το υψηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και σε άλλες χώρες, προειδοποίησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk