Σοβαρές οι ζημιές

Σε ύφεση οι πλημμύρες στον Έβρο, παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ο νομός

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στον Έβρο, καθώς υποχωρούν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Η στάθμη των ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροποτάμου μειώνεται, ωστόσο δεν έχει πέσει κάτω από τα όρια συναγερμού. Μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο.

Ύφεση των πλημμυρικών φαινομένων παρατηρείται, σήμερα, Παρασκευή, στο νομό Έβρου, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις Αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης.

Από το πρωί, τα τεχνικά συνεργεία επεμβαίνουν στα αναχώματα, προκειμένου να κλείσουν μικρά ρήγματα, καθώς η στάθμη των ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροποτάμου μειώνεται. Εν τούτοις, μέχρι στιγμής η στάθμη δεν έχει πέσει κάτω από τα όρια συναγερμού.

Κανονικά θα εκτελούναι από το Σάββατο τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης μέχρι το Σουφλί. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας, η αναστολή των δρομολογίων από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σουφλίου μέχρι τον σταθμό Δικαίων.

Μεγάλες ζημιές υπάρχουν σε αγροτικές καλλιέργειες, οικοσκευές, εμπορικές- βιοτεχνικές μονάδες, στο εθνικό- επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του νομού, σε αποστραγγιστικά δίκτυα, αντλιοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και στα αναχώματα.

Παράλληλα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από τις πλημμύρες ενημέρωσε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια ο νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 250.000 στρέμματα, ενώ οι συνολικές ζημιές που έχουν προκληθεί ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε δε ότι μοναδική λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμύρων είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρουν οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν.

Στη συνέχεια ο κ. Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου επισκέπτεται την Παρασκευή τον Έβρο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, που προσέφερε οικονομική βοήθεια 50 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στους παρέβριους δήμους από τις τελευταίες πλημμύρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk