Κατ΄ οίκον διάγνωση

Ενας ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μισούρι αναπτύσσει έναν μικροσκοπικό αισθητήρα ο οποίος υπόσχεται ταχεία και εύκολη διάγνωση του καρκίνου, ακόμη και στο σπίτι. Ο αισθητήρας ακουστικού συντονισμού, όπως ονομάζεται, είναι μικρότερος από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να ελέγξει τα σωματικά υγρά για ένα πλήθος ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Ο «πατέρας» του νέου αισθητήρα που βασίζεται σε νανοηλεκτρομηχανικά συστήματα, επίκουρος καθηγητής Μηχανικής των Υπολογιστών Τζάε Κουόν, εξηγεί ότι «πολλές ουσίες που σχετίζονται με ασθένειες δεν ανιχνεύονται εύκολα στα υγρά.

Κατ΄ οίκον διάγνωση | tovima.gr

Ενας ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μισούρι αναπτύσσει έναν μικροσκοπικό αισθητήρα ο οποίος υπόσχεται ταχεία και εύκολη διάγνωση του καρκίνου, ακόμη και στο σπίτι. Ο αισθητήρας ακουστικού συντονισμού, όπως ονομάζεται, είναι μικρότερος από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να ελέγξει τα σωματικά υγρά για ένα πλήθος ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Ο «πατέρας» του νέου αισθητήρα που βασίζεται σε νανοηλεκτρομηχανικά συστήματα, επίκουρος καθηγητής Μηχανικής των Υπολογιστών Τζάε Κουόν, εξηγεί ότι «πολλές ουσίες που σχετίζονται με ασθένειες δεν ανιχνεύονται εύκολα στα υγρά. Και αυτό διότι σε ένα υγρό περιβάλλον οι περισσότεροι αισθητήρες παρουσιάζουν σημαντική απώλεια της ποιότητας του σήματος. Ο νέος αισθητήρας όμως μπορεί να ανιχνεύσει αποτελεσματικά και γρήγορα αυτές τις ουσίες μέσα στα υγρά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk