ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

«Θησαυρός 250 εκατ. ευρώ λιμνάζει»

Πρωτοφανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Β΄ φάση της κτηματογράφησης των 107 ΟΤΑ, όπου τα ακίνητα δηλώθηκαν πρόσφατα στο Κτηματολόγιο και έχουν συγκεντρωθεί στα ταμεία της Κτηματολόγιο ΑΕ περίπου 250 εκατ. ευρώ από την καταβολή του «κτηματόσημου», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ) με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής του. Ο ΣΕΓΕΚ αναφέρει ότι από τις 107 περιοχές, η κτηματογράφηση έχει προχωρήσει μόνο σε έξι.

«Θησαυρός  250 εκατ. ευρώ  λιμνάζει» | tovima.gr

Πρωτοφανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Β΄ φάση της κτηματογράφησης των 107 ΟΤΑ, όπου τα ακίνητα δηλώθηκαν πρόσφατα στο Κτηματολόγιο και έχουν συγκεντρωθεί στα ταμεία της Κτηματολόγιο ΑΕ περίπου 250 εκατ. ευρώ από την καταβολή του «κτηματόσημου», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ) με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής του. Ο ΣΕΓΕΚ αναφέρει ότι από τις 107 περιοχές, η κτηματογράφηση έχει προχωρήσει μόνο σε έξι. Και ζητεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου και να ολοκληρωθεί άμεσα ο σχετικός διαγωνισμός.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, με πρωτοφανή έλλειψη ρευστότητας, με την κυβέρνηση να ψάχνει πόρους για τη στήριξη της αγοράς, 250 εκατ. ευρώ λιμνάζουν στα ταμεία της Κτηματολόγιο ΑΕ, αναφέρει ο Σύλλογος. Και τονίζει ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να ολοκληρωθούν η κτηματογράφηση στους 107 ΟΤΑ και οι αντίστοιχοι δασικοί χάρτες. Δημιουργούνται 4.000 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη τριετία, εξειδικευμένων στελεχών (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, πληροφορικοί, προσωπικό γραφείου κ.λπ.) ενώ προχωρεί η κτηματογράφηση και άλλων περιοχών (ημιαστικών αγροτικών).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk