BHMAτοδότηs

Σόου έδωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στο προχθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Μου λένε ότι ο υπουργός Αμυνας πρότεινε στον κ. Γ. Παπανδρέου να ζητήσει να μη συζητείται πλέον το οικονομικό πρόβλημα της χώρας στις συνεδριάσεις του Εco/Fin και του Εurogroup αλλά μόνο στα συμβούλια κορυφής. «Μόνο που δεν ζήτησε την παραίτηση του Παπακωνσταντίνου» παρατήρησε υπουργός που συμμετείχε στη συνεδρίαση. Πολλοί εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν διαθέτει το ειδικό …

Σόου έδωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στο προχθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Μου λένε ότι ο υπουργός Αμυνας πρότεινε στον κ. Γ. Παπανδρέου να ζητήσει να μη συζητείται πλέον το οικονομικό πρόβλημα της χώρας στις συνεδριάσεις του Εco/Fin και του Εurogroup αλλά μόνο στα συμβούλια κορυφής. «Μόνο που δεν ζήτησε την παραίτηση του Παπακωνσταντίνου» παρατήρησε υπουργός που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν διαθέτει το ειδικό βάρος για να χειριστεί τις οικονομικές εξελίξεις, αν και ορισμένοι κακεντρεχείς λένε ότι εκείνο που πραγματικά ενοχλεί πολλούς πρωτοκλασάτους του ΠαΣοΚ δεν είναι ο υποτιθέμενος πολιτικός ερασιτεχνισμός αλλά η απίστευτα υψηλή δημοτικότητα του υπουργού Οικονομικών.

***

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα σκέπτεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο νέος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν. Προβλέπω απεργία διαρκείας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για να ματαιώσουν επ΄ αόριστον την επίσκεψη.

***

Μου λένε ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι 30-40 «ντορικοί» βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσουν «λευκό» στη σημερινή εκλογή γενικού γραμματέα τής ΚΟ της ΝΔ – έστω κι αν η Ντόρα θα ήθελε να ρίξει μερικές ξυλιές στον κ. Κ. Τασούλα επειδή δεν την υποστήριξε στην εσωκομματική σύρραξη. Οπως λένε οι συνεργάτες της, η κυρία Μπακογιάννη «παίζει δίκαια» καθώς θεωρεί ότι είναι αυτονόητο πως ο γραμματέας της ΚΟ πρέπει να είναι επιλογή του αρχηγού.

***

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης συναντήθηκε χθες στην Αγκυρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα οικονομικά θέματα κ. Αλί Μπαμπατζάν. Ο κ. Μπαμπατζάν είναι περίπου ένας «Τούρκος Παμπούκης» και συζήτησε για πάνω από μία ώρα με τον κ. Ταμβακάκη, αφού η Εθνική, ως ιδιοκτήτρια της τουρκικής Finansbank, διατηρεί σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της φίλης (και συμμάχου) χώρας.

Συμπέρασμα; Ισως τα μοναδικά «καλά νέα» που περιμένει η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα μέσα στο 2010 σχετίζονται με το γεγονός ότι… η Τουρκία αναμένει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης!

***

Η καταθλιπτική διολίσθηση σε όλο και χαμηλότερες προσδοκίες αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρκετοί στην κυβέρνηση αρχίζουν να βλέπουν «ζεστά» το αδιανόητο μέχρι πρότινος ενδεχόμενο της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ διορίστηκε χθες ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1989) κ. Π.Ρουμελιώτης, ο οποίος είναι γνωστός (εντός των συνόρων) καθηγητής επί των Οικονομικών, γεγονός αξιοσημείωτο αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρξε ανώδυνος ως υπουργός.

***

Ανακαλύψαμε το «φύλλο συκής» της κυβέρνησης και είναι ο 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. «Αν κόψουμε τον 14ο μισθό, πρέπει να αλλάξουμε όνομα στο ΠαΣοΚ» είπε υπουργός σε παρέα παρατρεχάμενων θέλοντας να διαδηλώσει την αντίθεσή του προς το απονενοημένο αντιλαϊκό μέτρο. Θυμίζουμε ότι ο 14ος μισθός δεν ήταν μία από τις αλλαγές της «Αλλαγής» του 1981, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά δίδεται από το Δημόσιο στους υπαλλήλους του εδώ και πολλές δεκαετίες.

***

Μια που δεν το θυμάται κανείς, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Σωκρ. Ξυνίδης είναι Γραμματέας του ΠαΣοΚ. Ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ λοιπόν ανακοίνωσε χθες τους νέους γραμματείς Τομέων του κόμματος. Οι περισσότεροι δεν είναι ούτε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ούτε βουλευτές. Συμπέρασμα; Το νέο γραμματειακό όργανο είναι τόσο υποβαθμισμένο όσο και το αξίωμα του Γραμματέα. Ως εκ τούτου προβλέπω αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk