«Να διατεθούν τα φορολογημένα αποθέματα καυσίμων»

Να περάσουν στη λιανική πώληση τα φορολογημένα αποθέματα καυσίμων των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών χωρίς την παρουσία τελωνειακών, που απεργούν, προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Η πρόταση, που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο υπουργείο Οικονομίας (στο οποίο περνά πλέον η αρμοδιότητα των καυσίμων), αποσκοπεί στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα κατά τη διάρκεια της απεργίας των τελωνειακών, που…

«Να διατεθούν τα φορολογημένα αποθέματα καυσίμων» | tovima.gr

Να περάσουν στη λιανική πώληση τα φορολογημένα αποθέματα καυσίμων των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών χωρίς την παρουσία τελωνειακών, που απεργούν, προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Η πρόταση, που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο υπουργείο Οικονομίας (στο οποίο περνά πλέον η αρμοδιότητα των καυσίμων), αποσκοπεί στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα κατά τη διάρκεια της απεργίας των τελωνειακών, που έχει πλέον γίνει επί της ουσίας διαρκείας με τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες του κλάδου.

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπου επίσης απεργεί η κεντρική υπηρεσία πλην των εφοριακών, έχουν επιφυλάξεις για τη λύση, φοβούμενοι λαθρεμπόριο. Ωστόσο, αν η κατάσταση εκτραχυνθεί, είναι προετοιμασμένοι σε πολιτικό επίπεδο να αποδεχθούν τη λύση για να μην ξεμείνει από καύσιμα η αγορά. Τα καύσιμα που παραμένουν «στοκαρισμένα» στις αποθήκες έχουν ήδη φορολογηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος απωλειών εσόδων για το Δημόσιο, ωστόσο η πορεία τους κατά την έξοδο από τις αποθήκες των εταιρειών δημιουργεί αμφιβολίες στο υπουργείο.

Ηδη στην Αττική άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις σε απλή αμόλυβδη. Το 10% περίπου των πρατηρίων που έχουν έλλειψη πωλούν αφειδώς σούπερ αμόλυβδη στα 1,35 ή 1,40 ευρώ το λίτρο, γι΄ αυτό πολλοί οδηγοί υποψιάζονται ότι είναι τεχνητή η έλλειψη της απλής αμόλυβδης.

Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με χθεσινή ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι θα δημιουργηθεί σύγχυση με το καθεστώς έκδοσης αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις καυσίμων, αλλά και τη διακοπή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα του ΕΦΚ, υποστηρίζει η Ομοσπονδία, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό των καταναλωτών με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk