Συνάντηση Κατσέλη-Προβόπουλου

Στην Τράπεζα της Ελλάδος η συνολική εποπτεία του Αναπτυξιακού Ταμείου

Τις βασικές αρχές του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου συζήτησαν σε συνάντησή τους η υπουργός Οικονομίας και ο διοικητής της ΤτΕ. Προσβλέπουμε στη συνεργασία και στις εποικοδομητικές παρατηρήσεις της ΤτΕ είπε η Λ.Κατσέλη, ανακοινώνοντας ότι η ΤτΕ θα αναλάβει και τη συνολική εποπτεία του. Για σημαντικό και φιλόδοξο σχέδιο μίλησε ο Γ.Προβόπουλος.

Τις βασικές αρχές του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, το οποίο θα συμμετέχει ενεργά στην προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων στην Ελλάδα, συζήτησαν σε συνάντησή τους η υπουργός Οικονομίας και ο διοικητής της ΤτΕ.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία και στις εποικοδομητικές παρατηρήσεις της ΤτΕ είπε η Λ.Κατσέλη, ανακοινώνοντας ότι η ΤτΕ θα αναλάβει και τη συνολική εποπτεία του εγχειρήματος.

Για σημαντικό και φιλόδοξο σχέδιο μίλησε ο Γ.Προβόπουλος. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η υπουργός Λ.Κατσέλη είπε: «Είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο, τις βασικές αρχές του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου. Μια ιδέα για την οποία έχουμε δεσμευθεί».

»Ένα Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη παρουσίαση. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και στις εποικοδομητικές παρατηρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδος θα έχει τη συνολική εποπτεία του εγχειρήματος».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει προγραμματισμός για το ποιο θα είναι το κεφάλαιο αυτού του ταμείου, η κυρία Κατσέλη απάντησε ότι «θα γίνει αναλυτική παρουσίαση σχετικά με το κεφάλαιο, εφόσον έχουμε και εγγράφως τη συμμετοχή των ξένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αλλά και όλων των συμμετεχόντων».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, δήλωσε: «η υπουργός και οι συνεργάτες της είχαν την καλοσύνη να με ενημερώσουν για τα σχέδια, τα οποία πραγματικά είναι φιλόδοξα. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και κάποιες πρώτες απόψεις.

»Αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, το είπε και η υπουργός προηγουμένως, αυτή είναι μια πρώτη συνάντηση. Είναι κάποια θέματα, όπως αυτό που είπατε (περί χρηματοδότησης του ταμείου), που είναι σε εξέλιξη. Με τον καιρό θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και θα καταλήξουμε κάπου, φαντάζομαι αρκετά σύντομα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk