Θέτει όρους για τη συναίνεση ο πρόεδρος της ΝΔ

«Τελεσίγραφο» στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς , καλώντας τον να αλλάξει πολιτική στο πεδίο της οικονομίας και να διορθώσει την κυβερνητική πορεία. Παράλληλα του επεσήμανε ότι η προτιμότερη λύση είναι, εφόσον απαιτηθούν νέα μέτρα, μέχρι τις 16 Μαρτίου να τα αποφασίσει και να τα πάρει η ίδια η κυβέρνηση από μόνη της και να μην υποχρεωθεί σε σειρά μέτρων που θα της επιβληθούν από τις Βρυξέλλες. «Ολα αυτά για να βρεθεί η λύση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και να μη χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ.

Θέτει όρους για τη συναίνεση ο πρόεδρος της ΝΔ | tovima.gr

«Τελεσίγραφο» στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς , καλώντας τον να αλλάξει πολιτική στο πεδίο της οικονομίας και να διορθώσει την κυβερνητική πορεία. Παράλληλα του επεσήμανε ότι η προτιμότερη λύση είναι, εφόσον απαιτηθούν νέα μέτρα, μέχρι τις 16 Μαρτίου να τα αποφασίσει και να τα πάρει η ίδια η κυβέρνηση από μόνη της και να μην υποχρεωθεί σε σειρά μέτρων που θα της επιβληθούν από τις Βρυξέλλες. «Ολα αυτά για να βρεθεί η λύση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και να μη χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τον Πρωθυπουργό προ των ευθυνών του και του εξέφρασε την ανησυχία του για ορισμένους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με την οικονομική κρίση και την ανάγκη προσαρμογής των δημοσιονομικών μεγεθών στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Ασκησε αυστηρή κριτική σε συγκεκριμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», για τις οποίες είπε ότι στέλνουν αντιφατικά μηνύματα στις διεθνές αγορές και ζημιώνουν την εικόνα της χώρας.

Από τη Ρηγίλλης δεν μιλούν για «τέλος στη συναίνεση», αλλά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις των δύο αρχηγών διευκρίνιζαν: «Τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί όπου ήταν στο κοντινό παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των κκ. Σαμαρά και Παπανδρέου». Η σκλήρυνση της στάσης της ΝΔ είναι απόρροια των δυσμενών δημοσκοπήσεων και θεωρήθηκε επιβεβλημένη ώστε να καταστεί σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διακριτή παρουσία. «Εμείς δεν συναινούμε. Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη, εμείς δεν τη στηρίζουμε» είπε δημόσια.

Ως βασική προϋπόθεση προκειμένου να εξακολουθήσει να δίνει τη συναίνεσή του, έστω και με το «σταγονόμετρο», θέτει την αποδοχή επτά βασικών μέτρων που δημοσιεύει «Το Βήμα», ενώ προβλέπει «βαθιά ύφεση». Σήμερα θα παρουσιάσει τα 23 μέτρα- τα επεξεργάστηκε ο σύμβουλός του, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ι. Μουρμούρας – τα οποία, όπως πιστεύει, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα και θα αποτρέψουν την αύξηση της ανεργίας.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την άλλη Πέμπτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk