«Ο Κορκονέας πυροβόλησε προς το μέρος του θύματος»

«Εάν ο δράστης δεν είχε πυροβολήσει προς το μέρος του θύματος δεν θα είχε επέλθει αυτό το αποτέλεσμα. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί» είπε ο ιατροδικαστής κ. Χρ. Λευκίδης καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας που άρχισε χθες να εκδικάζει εκ νέου, μετά την πρόσφατη αναβολή, την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Λευκίδη πλήττει καίρια την υπερασπιστική θέση του εκ των κατηγορουμένων ειδικού φρουρού Επ.

«Εάν ο δράστης δεν είχε πυροβολήσει προς το μέρος του θύματος δεν θα είχε επέλθει αυτό το αποτέλεσμα. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί» είπε ο ιατροδικαστής κ. Χρ. Λευκίδης καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας που άρχισε χθες να εκδικάζει εκ νέου, μετά την πρόσφατη αναβολή, την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Λευκίδη πλήττει καίρια την υπερασπιστική θέση του εκ των κατηγορουμένων ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα (φωτογραφία), ο οποίος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και ότι η τρίτη σφαίρα εξήλθε από το όπλο του λόγω εκπυρσοκρότησης τη στιγμή που το επανατοποθέτησε στη θήκη.

Ο ίδιος ο Επ. Κορκονέας κατά την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την λύπη μου για ό,τι συνέβη. Ξέρω τι τραβάει η οικογένεια του θύματος αλλά και η δική μου. Εχω και εγώ παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω για να διορθώσω ό,τι έγινε. Δεν είχα σκοπό να πλήξω κανέναν. Ηταν η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή». Ο έτερος κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης απευθύνθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Λυπάμαι για το γεγονός. Δεν είχα καμία συμμετοχή σε ό,τι έγινε και αυτό θα αποδειχθεί στη διαδικασία».

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του κ. Χρ. Λευκίδη, καθώς η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν , που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα δήλωσε αδυναμία να καταθέσει χθες λόγω αδιαθεσίας. Η κυρία Τσαλικιάν δεν αποκλείεται, όπως εκτιμάται, να αισθάνθηκε συναισθηματική φόρτιση λόγω της απόφασης του δικαστηρίου να μην καταθέσουν, ως παρανόμως κληθέντες, οι μάρτυρες που πρότεινε η πολιτική αγωγή.

Ειδικότερα, ο κ. Λευκίδης, ο οποίος θα συνεχίσει και αύριο την κατάθεσή του, είπε ότι κατά την επιστημονική του άποψη η σφαίρα «εποστρακίστηκε σε πλατιά επιφάνεια», προσθέτοντας ότι θύμα και δράστης βρέθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλον.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι ο πυροβολισμός δεν ήταν ευθύς, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε ο δράστης να έχει πυροβολήσει στον αέρα διότι η γωνία εισόδου της σφαίρας στο σώμα του θύματος θα ήταν διαφορετική.

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα υπέβαλε το αίτημα να προσκομιστεί στο δικαστήριο η σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk