Αντεπίθεση στη Google

Πράσινο φως στη συνεργασία Yahoo – Microsoft

Έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έλαβε η συμφωνία που προβλέπει ότι η μηχανή αναζήτησης και η διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft θα χρησιμοποιούνται και από τη Yahoo -η συνεργασία γιγάντων θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία της Google.

Πράσινο φως στη συνεργασία Yahoo – Microsoft | tovima.gr

Έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έλαβε η συμφωνία που προβλέπει ότι η μηχανή αναζήτησης και η διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft θα χρησιμοποιούνται και από τη Yahoo, μια συνεργασία γιγάντων η οποία θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία της Google.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη ότι η συμφωνία τους εγκρίθηκε χωρίς περιορισμούς τόσο από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο έχει δεκαετή ισχύ και προβλέπει ότι η Yahoo θα εγκαταλείψει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να χρησιμοποιήσει το Bing και την υπηρεσία της Microsoft που προβάλλει διαφημίσεις δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Yahoo θα εισπράττει το 88% των εσόδων από τις καταχωρίσεις αυτές.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη εξαγορά των επιχειρήσεων διαδικτυακής αναζήτησης και διαφημίσεων αναζήτησης της Yahoo! Ιnc. από τη Microsoft» αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο στην οποία επισημαίνεται ότι αυτή η συμφωνία δεν αναμένεται να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Στην απόφασή της η Επιτροπή έλαβε υπόψη την ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων StatCounter για το Νοέμβριο, η Google κατέχει το 90% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης, ενώ η Microsoft και η Yahoo από κοινού περιορίζονται στο 7,4%, αναφέρει το Reuters.

Η αγορά εκτιμά ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό «επιτρέποντας στη Microsoft να γίνει ισχυρότερος ανταγωνιστής της Google», αναφέρει η Επιτροπή.

Αρχικά η Yahoo σκόπευε να συνεργαστεί με τη Google, αναγκάστηκε όμως να στραφεί στη Microsoft, όταν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε στο αρχικό σχέδιο.

Η συμφωνία Microsoft-Yahoo ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2009, περίπου ένα χρόνο μετά την αντίδραση του αμερικανικού υπουργείου στην πρόθεση της Yahoo να συνεργαστεί με τη Google.

H Microsoft είχε εξάλλου προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αγοράσει ολόκληρη τη Yahoo.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk